αρχικηVIRALΤο «κόλπο» που κάνουν πολλοί Έλληνες οδηγοί για να περνούν… τσάμπα τα διόδια (και το προβλεπόμενο πρόστιμο αν σε πιάσουν)

Το «κόλπο» που κάνουν πολλοί Έλληνες οδηγοί για να περνούν… τσάμπα τα διόδια (και το προβλεπόμενο πρόστιμο αν σε πιάσουν)

Δεκάδες είναι καθημερινά τα περιστατικά άρνησης καταβολής διοδίων, με τους παραβάτες να κολλάνε πίσω από τα προπορευόμενα οχήματα και στη συνέχεια να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, όπως μεταδίδει το carandmotor.gr.

Οι παραβάτες εκμεταλλεύονται το διάστημα που μεσολαβεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο της μπάρας, ώστε να μην καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό.

Για κακή τους τύχη, ωστόσο, σε πολλούς μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας λειτουργούν ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές συσκευές καταγραφής των περιστατικών μη καταβολής διοδίων.

Όσοι, λοιπόν, περνούν… αέρα από τα διόδια, φωτογραφίζονται από τις κάμερες που λειτουργούν κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και στη συνέχεια τους αποστέλλεται στον τόπο διαμονής τους πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται και δυνητική επιβολή αφαίρεσης άδειας ικανότητας οδηγού, άδειας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από την αστυνομία, η οποία μπορεί να τη διαπιστώσει την παραβατική οδηγική συμπεριφορά είτε μέσω μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων (δηλαδή καμερών), είτε αυτοπροσώπως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =