αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο κόλπο για να «μπλοκάρεις» την παρακολούθηση του κινητού σου

Το κόλπο για να «μπλοκάρεις» την παρακολούθηση του κινητού σου

Όλο και περισσότερα γίνονται τα κρούσματα παρακολουθήσεων, μέσω smartphone. Μια συσκευή που έχουμε πάνω μας και την χρησιμοποιούμε καθημερινά για κάθε είδους επικοινωνία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον για να μας παρακολουθήσει. Να ακούσει τις συνομιλίες μας, να δει γραπτά μηνύματα ή να υποκλέψει οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Όπως εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος στην εκπομπή Live News του Mega, οι Google και Apple ενεργοποίησαν την λειτουργία απομόνωσης. Η οποία εμποδίζει τον οποιοδήποτε να «τρυπώσει» στο κινητό μας.

Αυτό που έχει να κάνει ο χρήστης iOS είναι να ανοίξει το μενού που έχει να κάνει με το Απόρρητο και την Ασφάλεια. Εκεί, στο κάτω μέρος της λίστας, θα βρει την Λειτουργία Απομόνωσης, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει.

Στην περίπτωση των κινητών Android, πατάμε παρατεταμένα το κουμπί on-off. Τότε η συσκευή θα σε ρωτήσει αν θες να μπει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Αν ο χρήστης το αποδεχτεί, τότε το κινητό θα μπει σε αυτή την «ασφαλή λειτουργία».

Σημειώνεται ότι αν βάλετε το κινητό σας σε τέτοια λειτουργία, τότε αν πάει κάποιος να παρέμβει και να σας υποκλέψει, για παράδειγμα, την ώρα που έχετε μια τηλεφωνική κλήση, τότε θα κοπεί αυτομάτως η σύνδεση. Το ίδιο «μπλοκάρισμα» θα συμβεί και αν κάποιος πάει να σας χακάρει μέσω ίντερνετ, για να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή.

Επίσης, ενεργοποιώντας την εν λόγω λειτουργία, θα έχετε περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Mega στο 1:27:55 του βίντεο εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 11 =