αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται- Έτσι είναι σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται- Έτσι είναι σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για να «ζωντανέψει» το κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας. Έμεινε για χρόνια ερειπωμένο, αλλά μέσα στο 2024 αναμένεται να ανοίξει πάλι τις πόρτες του.

Η ομάδα της γνωστής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων αλλά και αναπλάσεων τοποσήμων και περιοχών, DIMAND, φιλοδοξεί να μετατρέψει σε «πράσινο», σύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.α.

Με βάση την οικοδομική άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία, σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι επιπλωμένα και θα προσφέρουν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρονται σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ., δηλαδή ενός ή δύο υπνοδωματίων. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργηθούν κι ένα-δύο ακόμα διαμερίσματα των 125 τ.μ. έκαστο. Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, παρότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 2.000-2.500 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με το εκάστοτε ακίνητο. Η τιμή αυτή κρίνεται εντός αγοράς, αν συνεκτιμηθεί ότι θα πρόκειται για πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα σπίτια, εντός ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτιρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως είναι σήμερα το κτίριο και πως προχωρούν οι εργασίες. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Vitael που έχει αναλάβει έργα στο κτίριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =