αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα που βγαίνει στο «σφυρί»

Το κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα που βγαίνει στο «σφυρί»

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου είναι η… ώρα της κρίσης για το μοναδικό κτήμα του εκλιπόντος επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στην περιοχή της Αργολίδας.

Όπως έχει αποκαλύψει το newmoney.gr με διαδοχικά ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2022, τη σχετική διαδικασία έχει δρομολογήσει η Eurobank και η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 15,9 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για ομάδα πλειστηριασμών που στρέφονται σε βάρος των εταιρειών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν του Δημήτρη Κοντομήνα, οι οποίες εδρεύουν στο γνωστό συγκρότημα της Αττικής Οδού στην Κάντζα.

Τι θα βγει στο σφυρί

Στο σφυρί αναμένεται να βγει κατά τμήματα το ποσοστό 100% της πλήρους κυριότητας των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στη θέση «Σκάλωμα, Μεγάλη Λάκκα, Καμμένα Μανδριά» της κτηματικής περιφερείας πρώην Σαμπάριζας, τέως Δήμου Ερμιόνης, πρώην της Κοινότητας Γαλατά Τροιζηνίας Πόρου, και ήδη της Δημοτικής Ενότητας Τροιζήνος, του Δήμου Τροιζηνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα:

1- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών, ήτοι της πρώτης αποτελούμενης από ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 260,43 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους, 100,46 τ.μ. και της δεύτερης αποτελούμενης από υπόγειο 191,75 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων και ισόγειο 81,25 τ.μ. Μαζί με αυτές και έκταση 73.104 τ.μ. με καρποφόρα δένδρα που βρίσκεται στο 20ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Γαλατά-Ερμιόνης.

2- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος, έκτασης 300.642 τ.μ. στην ίδια περιοχή μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών, ήτοι της πρώτης αποτελούμενης από υπόγειο 44 τ.μ. και ισόγειο 85 τ.μ. και της δεύτερης (πρώην ποιμνιοστάσιο) αποτελούμενης από ισόγειο 153 τ.μ.

3- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου μίας έκτασης 114.761 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

4- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου μίας έκτασης 122.154 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Συνολικά έχουν ανεγερθεί πέντε κτήρια, εκ των οποίων τα τρία αποτελούν κατοικίες και τα άλλα δύο λειτουργούν ως βοηθητικοί χώροι και αποθήκες. Στα ακίνητα αυτά, ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί πολεοδομικές αυθαιρεσίες, οι οποίες φαίνεται πως στο σύνολό τους έχουν τακτοποιηθεί.

Τα κτήρια έχουν φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με εξωτερική επένδυση πέτρας, ενώ εσωτερικά στο σύνολό τους φέρουν ξύλινο laminated δάπεδο ή δάπεδο από κεραμικά πλακίδια, πλήρωση τοιχοποιίας από επιχρισμένη πλινθοδομή και ξύλινη κεραμοσκεπή. Τα εξωτερικά ανοίγματα έχουν ξύλινο σκελετό, απλού πάχους υαλοπίνακες και παντζούρια με ταμπλάδες.

Ειδικότερα:

Κτήριο Α: Πρόκειται για τρεις συνενωμένες κατοικίες συνολικής επιφάνειας 235,98 μ2 κατασκευασμένες προ του 1955 και ανακαινισμένες με βάση την οικοδομική άδεια 125/89.

Κτήριο Β: Το κτήριο Β ακολουθεί την ίδια διαρρύθμιση και αρχιτεκτονική με το σύνολο των κτηρίων Α, είναι επιφάνειας 40,05 m2 κατασκευασμένο προ του 1955 και ανακαινισμένο με βάση την οικοδομική άδεια 125/89.

Κτήριο Γ: Το κτήριο Γ έχει χαρακτηριστεί ως αποθήκη, σύμφωνα με το διάγραμμα κάλυψης, επιφάνειας 32,73 μ2 παρόλα αυτά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε σαν βοηθητικός χώρος γενικής χρήσης ο οποίος στέγαζε ψυγεία και λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό.

Κτήριο Δ: Το κτήριο Δ είναι βοηθητικό επιφάνειας 14,44 μ2 το οποίο χρησιμοποιούνταν ως WC / λουτρό.

Κτήριο Ε: Το κτήριο Ε αποτελεί υπόσκαφη κατοικία επιφάνειας 125,13 μ2 και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσε την κατοικία του επιστάτη. Στο υπόγειο μέρος του διαμορφώνεται με αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο επίγειο μέρος του υπάρχουν χώροι διαμονής και διημέρευσης.

Πάνω στην παραλία

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι οικίες Α και Β βρίσκονται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, παρόλα αυτά εξαιτίας του έτους κατασκευής τους (προ του 1955 κατασκευή) υφίστανται νομίμως. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα ακίνητα απέχουν προσεγγιστικά 8,2χλμ. από το Porto Hydra Village, το ομώνυμο ξενοδοχείο και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης. Η πρόσβαση σε αυτά επιτυγχάνεται μέσω της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Γαλατά, ενώ στα υπό εκτίμηση ακίνητα συμπεριλαμβάνεται και ελικοδρόμιο, το οποίο ενισχύει την προσβασιμότητα τους.

Στο σύνολο της η περιοχή χαρακτηρίζεται ως αγροτική και δασική, αλλά υπάρχουν και θύλακες οικιστικών αναπτύξεων βάσει της εκτός σχεδίου δόμησης, ενώ παράλληλα υπάρχει και η προαναφερθείσα τουριστική ανάπτυξη του Porto Hydra.

Οι τιμές εκκίνησης

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, αυτές με βάση την έκθεση εκτίμησης έχουν οριστεί:

Για το πρώτο τμήμα στα 5.795.594,22 ευρώ
Για το δεύτερο σε 7.840.936,79 ευρώ.

Για το τρίτο σε 927.563,75 ευρώ.
Για το τέταρτο σε 549.757,43 ευρώ.
Έτσι, για τους πλειστηριασμούς σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 15.113.852,19 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσοστό 5/100 εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας των παραπάνω ακινήτων που ανήκε στην «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» η συνολική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 795.465,89 ευρώ.

Επομένως, για το 100% της κυριότητας η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 15.909.316 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 4 =