αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κρυπτονόμισμα που «εκτοξεύτηκε» κατά 800% μέσω Reddit και… Elon Musk

Το κρυπτονόμισμα που «εκτοξεύτηκε» κατά 800% μέσω Reddit και… Elon Musk

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα σκηνικό… χρηματιστηριακής τρέλας. Και δεν μιλάμε μόνο για την ιστορία με την GameStop. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, για παράδειγμα, και η περίπτωση του κρυπτονομίσματος Dogecoin, το οποίο είδε την αξία του να εκτοξεύεται κατά 800% όταν μία ομάδα στο Reddit θέλησε να το μετατρέψει σε… «GameStop των κρυπτονομισμάτων». 

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 στη βάση ενός δημοφιλούς meme τότε, το οποίο περιελάμβανε έναν σκύλο Shiba Inu. H εκρηκτική άνοδός του τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται στον ενθουσιασμό μίας ομάδας στο Reddit, που αποκαλείται «SatoshiStreetBets».

O Elon Musk έβαλε και εδώ το χέρι του. Ανεβάζοντας στο Twitter μία φωτογραφία εξωφύλλου περιοδικού με την ονομασία Dogue (από το Vogue). Οι χρήστες του Reddit εξέλαβαν το «τιτίβισμα» του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου ως στήριξη στο ράλι του κρυπτονομίσματος. 

Η τιμή του dogecoin διαμορφώνεται στα 0,0707 δολ. στη Σιγκαπούρη- με άνοδο μεγαλύτερη του 800% σε σχέση με πριν από 24 ώρες, σύμφωνα με την Coingecko. Νωρίτερα είχε αναρριχηθεί έως και το ρεκόρ των 0,072330 δολ. Μπορεί η τιμή να φαίνεται πολύ χαμηλή, αλλά το κρυπτονόμισμα έχει προσθέσει το τελευταίο 24ωρο περί τα 7,17 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή του. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 12 =