αρχικηVIRALΤο καταπράσινο ελληνικό νησάκι που πωλείται προς 7,5 εκατ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καταπράσινο ελληνικό νησάκι που πωλείται προς 7,5 εκατ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα νησί τότε… έχετε μια ελληνική επιλογή διαθέσιμη. Είναι το νησί Αγία Τριάδα, το οποίο βγήκε τότε για πρώτη φορά στο σφυρί έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ το 2014. Εν τούτοις από το 2014 και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανείς να αγοράσει την Αγία Τριάδα.

Το νησί βρίσκεται στη λίστα της Sotheby’s με την ονομασία Ethereal και περιμένει τον αγοραστή του ο οποίος πλέον θα πρέπει να δώσει όχι 15 εκατομμύρια ευρώ όπως ήταν η αρχική τιμή πώλησης αλλά μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση αυτή στην τιμή ήρθε αναπόφευκτα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και της υγειονομικής, αλλά και οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί. Είχε προηγηθεί βέβαια η πρώτη μείωση στην τιμή του νησιού που ήταν στα 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε τότε βρέθηκε αγοραστής.

Στην κύρια κατοικία, σύμφωνα με το Sotheby’s, περιλαμβάνονται τέσσερις κρεβατοκάμαρες, ενώ υπάρχει και ένα ξεχωριστό μπάγκαλοου στη μεγαλύτερη από τις ακτές του νησιού που χρησιμοποιείται και ως ξενώνας. Επιπλέον, στην Αγία Τριάδα υπάρχει ξεχωριστή κατοικία με δύο κρεβατοκάμαρες για το προσωπικό, ενώ τις εννέα συνολικά κατασκευές που περιλαμβάνει το νησί συνδέει δρόμος αλλά και μονοπάτια, με έναν κύριο διάδρομο να ξεκινάει από την κατοικία και να καταλήγει στη μαρίνα.

Το συγκεκριμένο νησί των 50 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Σοφοκλή Παπανικολάου το 1958 και φέρει «καθαρό» ιδιοκτησιακό καθεστώς. Βρίσκεται μισή ώρα από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ερέτρια.

Στις 19 Ιουλίου του 1967 στο νησί βρέθηκε το διάσημο συγκρότημα Beatles. Τα θρυλικά σκαθάρια, λέγεται ότι έφτασαν μια ανάσα από την αγορά της Αγίας Τριάδας την οποία ήθελαν να μετατρέψουν σε ησυχαστήριο. Μια αγορά η οποία δεν έγινε ποτέ, αφού ο ιδιοκτήτης τότε μετάνιωσε και δεν θέλησε να το πουλήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − seven =