αρχικηVIRALΤο καταμαράν που… θα παράγει μόνο του καύσιμα

Το καταμαράν που… θα παράγει μόνο του καύσιμα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για νέας γενιάς φιλικά στα περιβάλλον θαλάσσια σκάφη κάθε είδους (μεγάλα επιβατηγά, εμπορικά, αναψυχής κ.α.) τα οποία έχουν μοντέρνο ή ακόμη και φουτουριστικό σχεδιασμό και περιλαμβάνουν επαναστατικές προηγμένες φιλικές στο περιβάλλον τεχνολογίες.

Η εταιρεία Sunreef Yachts παρουσίασε τη δική της σχετική πρόταση. Πρόκειται για το Zero Cat, ένα καταμαράν 30 μέτρων το οποίο θα παράγει μόνο του στη θάλασσα τα οικολογικά καύσιμα με τα οποία θα κινείται. Το σκάφος θα διαθέτει ένα σύστημα μετατροπής της μεθανόλης σε υδρογόνο. Ο μηχανισμός που αποτελείται από υδρογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συστήματα θα παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιείται τόσο για την κίνηση του σκάφους όσο και την ηλεκτροδότηση των χώρων διαβίωσης. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα η εταιρεία τα ονομάζει «ηλιακό δέρμα» του σκάφους και θα είναι ενσωματωμένα σε ολόκληρη την επιφάνεια του σκάφους ώστε να παράγουν συνεχώς ενέργεια όσο υπάρχει ηλιοφάνεια.

Όσον αφορά τους φόβους για τη χρήση του υδρογόνου η Sunreef υποστηρίζει ότι εγγυάται το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας αποκλείοντας την επεξεργασία και αποθήκευση του υδρογόνου με τρόπο τέτοιο ώστε να το καθιστά επικίνδυνο. Φυσικά εκτός από την πράσινη τεχνολογία προσοχή έχει δοθεί έτσι ώστε το σκάφος να διαθέτει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και πολυτέλειες ενός σύγχρονου γιοτ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − one =