αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο κατάστημα του μέλλοντος από την Amazon δεν θα έχει ταμίες. Αλλά θα έχει υπαλλήλους

Το κατάστημα του μέλλοντος από την Amazon δεν θα έχει ταμίες. Αλλά θα έχει υπαλλήλους

Αναμφίβολα, ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά projects που είδαμε μέσα στο 2016. Το κατάστημα του μέλλοντος από την Amazon, στο οποίο οι ταμίες δεν είναι απαραίτητοι. Αφοί οι πελάτες μπορούν απλά να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στην Amazon, να μπουν στο κατάστημα, να ψωνίσουν ότι θέλουν και στο τέλος ο λογαριασμός θα χρεωθεί αυτόματα στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι.

Τα νέα στοιχεία που μαθαίνουμε, λένε ότι τα εν λόγω καταστήματα θα έχουν τελικά (και) υπαλλήλους. Όχι στα ταμεία. Αφού όντως δεν θα υπάρχουν ταμεία. Αλλά όπως σημειώνει το Recode.net, θα υπάρχουν άνθρωποι στο κάθε Amazon Go, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να επέμβουν αν το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής δεν δουλέψει. Συγκεκριμένα, αν το high tech σύστημα δεν μπορεί να «χτυπήσει» την τιμή ενός προϊόντος, τότε θα επεμβαίνει ο υπάλληλος και θα κάνει την επιβεβαίωση.

«Όταν το σύστημα μηχανικής όρασης δεν είναι σίγουρο, θα ρωτά έναν άνθρωπο για την επιβεβαίωση. Συμβαίνει σε πολύ λίγες περιπτώσεις» λέει ένας εκπρόσωπος της Amazon.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρία έθεσε σε λειτουργία το πρώτο κατάστημα Amazon Go, στα τέλη του περασμένου έτους. Αν και προς το παρόν από εκεί μπορούν να κάνουν αγορές μόνο εργαζόμενοι της εταιρίας, έτσι ώστε να γίνουν τα απαραίτητα τεστ. Σύντομα, αναμένεται να δούμε περισσότερα τέτοια μαγαζιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =