αρχικηVIRALΤο Κατάρ έχει γίνει τόσο ζεστό που βάζουν… air condition σε εξωτερικούς χώρους

Το Κατάρ έχει γίνει τόσο ζεστό που βάζουν… air condition σε εξωτερικούς χώρους

Η θερμοκρασία της γης ολοένα και ανεβαίνει, το κλίμα γίνεται όλο και πιο ζεστό και φανταστείτε απλά σε τι κατάσταση βρίσκονται ακόμη πιο θερμές χώρες από την Ελλάδα, όπως είναι το Κατάρ. Εκεί λοιπόν εφτασαν στο σημείο λοιπόν να βάλουν air condition ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είναι τα γήπεδα ποδοσφαίρου που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022. 

Ο καιρός στο Κατάρ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο είναι πραγματικά πολύ ζεστός, αλλά τον Ιούλιο η θερμοκρασία φτάνει τους 43 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το World Travel Guide.

Ένα από τα μέτρα που έλαβαν πρόσφατα, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, για να προστατευτούν δεν θα δουλεύουν από τις 10:00 το πρωί ως τις 15.30 από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Τους παροτρύνουν μάλιστα να σταματήσουν αν η θερμοκρασία σκαρφαλώσει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέρα από αυτή τη νομοθεσία, το Κατάρ προχωράει με γοργούς ρυθμούς την εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού σε αρκετούς εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων υπαίθριων αγορών, αθλητικών σταδίων αλλά και πεζοδρομίων.

Μάλιστα, μονάδα κλιματισμού έχει τοποθετηθεί και σε από τα μεγαλύτερα έργα του Κατάρ το Στάδιο “Al Janoub”, χωρητικότητας 40.000 θεατών, το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Αυτή η καινοτομία θα εφαρμοστεί και στα 8 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το World Cup 2022 και η θερμοκρασία θα είναι 18 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αν κλείσουν, όπως τονίζει Γιουσέφ Αλ Χορ, αν κλείσουν η κατάσταση δεν θα υποφέρεται.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 15 =