αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «κάνε ότι αγαπάς» είναι μια κακή συμβουλή, λέει ένας πετυχημένος CEO

Το «κάνε ότι αγαπάς» είναι μια κακή συμβουλή, λέει ένας πετυχημένος CEO

«Να κάνεις ότι αγαπάς». Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που ακούν οι νέοι επιχειρηματίες. Και όντως, φαίνεται σαν μια ωραία συμβουλή. Όχι για όλους όμως. Την αντίθετη άποψη εκφράζει ο Ben Chestnut. Είναι ο ιδρυτής και CEO της MailChimp. Πρόκειται για μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο email marketing.

«Θα μπορούσε να είναι: Αγάπα ότι κάνεις» λέει ο Ben Chestnut, αναφερόμενος στη γνωστή συμβουλή. «Πάρε τη δουλειά, μάθε να ζεις με αυτή, αγάπα τη, γίνε μάστερ και οι πόρτες θα ανοίξουν για εσένα αν το κάνεις καλά» εξηγεί ο ίδιος.

Αυτό το πλάνο πέτυχε, τουλάχιστον στην περίπτωση του Chestnut, όπως σημειώνει το CNBC. Κάπως έτσι εξελίχτηκε η ιστορία του. Ο Chestnut είχε στείλει κάποτε ένα βιογραφικό σε μια εταιρία που ζητούσε web designer. Φτάνοντας εκεί για να κάνει τη συνέντευξη, κατάλαβε ότι η θέση… δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε.

«Βρέθηκα να μιλώ με τον υπεύθυνο του μάρκετινγκ και η θέση αφορούσε έναν banner-ad designer και όχι έναν website designer» λέει. Παρά το ότι ο Chestnut ήταν διστακτικός, πήρε τη δουλειά. «Είχα ανάγκη μια δουλειά. Και διαπίστωσα μάλιστα ότι πλήρωνε 3.000 δολάρια παραπάνω, από ότι μια θέση για web designer», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Δεν ήταν το πάθος μου, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να μάθω να το αγαπώ».

Έκανε ακριβώς αυτό και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια δημιούργησε περίπου 2.000 διαφημιστικά banners. Μέχρι που αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση. Η οποία σήμερα είναι απόλυτα επιτυχημένη, απασχολεί 500 εργαζόμενους και έχει 12 εκατ. χρήστες. Το πλάνο του Ben Chestnut, δούλεψε.

ben-chestnut-co-founder-and-chief-executive-officer

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 8 =