αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ισραήλ ανοίγει μπαρ, συναυλίες και γυμναστήρια για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει τον Covid-19

Το Ισραήλ ανοίγει μπαρ, συναυλίες και γυμναστήρια για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει τον Covid-19

Το Ισραήλ κινείται ταχύτατα και περνά στην επόμενη φάση, με σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το σχεδόν 50% του πληθυσμού που επέλεξε ως τώρα να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα παίρνει ένα «πράσινο πάσο» μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση. Το ίδιο θα συμβαίνει και με εκείνους που θεωρείται ότι έχουν ανοσία, έπειτα από τη μόλυνσή τους από τον ιό.

Από την Κυριακή, το πάσο αυτό θα δίνει πρόσβαση σε γυμναστήρια, ξενοδοχεία, κολυμβητήρια, συναυλίες και χώρους λατρείας. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα προστεθούν σε αυτή τη λίστα στις αρχές Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους, ανάμεσά τους και τα παιδιά κάτω των 16 ετών που δεν εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, πολλές από τις δραστηριότητες που ήταν κλειστές θα παραμείνουν έτσι, αν και κάποιες θα είναι διαθέσιμες αν διαθέτεις αρνητικό τεστ κορονοϊού.

«Έτσι θα είναι η πρώτη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα των ζωών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Εντελστέιν. Το «πάσο» θα χορηγείται μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα πρέπει να σκανάρεται στην είσοδο των επιχειρήσεων.

Πολλά άλλα κράτη παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ισραήλ, καθώς στη συγκεκριμένη χώρα ο εμβολιασμός προχώρησε με ρυθμούς ρεκόρ. Και είναι πιθανό να δούμε και άλλες χώρες να ακολουθούν ένα τέτοιο μοντέλο για να κάνουν το άνοιγμα τους μετά τα lockdowns.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =