αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο θρυλικό εστιατόριο «Κεντρικόν» που έκλεισε, μόλις βρήκε νέο ιδιοκτήτη και ετοιμάζεται για άνοιγμα

Το θρυλικό εστιατόριο «Κεντρικόν» που έκλεισε, μόλις βρήκε νέο ιδιοκτήτη και ετοιμάζεται για άνοιγμα

Θλίψη και νοσταλγία για την Αθήνα που χάνεται, προκάλεσε χθες η είδηση του κλεισίματος του ιστορικού εστιατορίου «Κεντρικόν» που βρισκόταν στη στοά στην Κολοκοτρώνη και για δεκαετίες αποτελούσε το ιδανικό μέρος για σπιτικό φαγητό στο κέντρο της Αθήνας για εμποροϋπαλλήλους, πολιτικούς, αλλά και καλλιτέχνες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Κάρολος Κουν.

Ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα σήμερα για τους θαμώνες του θρυλικού εστιατορίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξαγοράστηκε από την αλυσίδα «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια», με καταστήματα σε Κηφισιά, Ψυχικό, Δροσιά και Γλυφάδα και το concept του νέου εστιατορίου θα είναι το μαγειρευτό φαγητό. Η εταιρεία αποφάσισε την επαναλειτουργία του σε δύο μήνες ενώ ο χαρακτήρας του δεν επρόκειτο να αλλάξει.

Το «Κεντρικόν» ξεκίνησε ως καφενεδάκι το 1935 με την ονομασία «Λεύκες» στη στοά της Κολοκοτρώνη, απέναντι από το θέατρο Κεντρικόν (πρώην Φυρστ), από τον Νίκο Νάνο. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί το μετέτρεψαν σε γκαράζ.

Μετά την Κατοχή η γυναίκα του Νάνου άρχισε να φτιάχνει κεφτεδάκια και άλλους μεζέδες. Μαζεύονταν εκεί οι επώνυμοι της εποχής, ποδοσφαιριστές και πολιτικοί.

Το 1963 η κόρη του Νάνου παντρεύεται τον Δημήτρη Κουτουζή, σερβιτόρο του King George, που ξαφνικά βρίσκεται να είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας του καφενείου. Το 1965 ο διορατικός Κουτουζής το μετατρέπει σε μικρό εστιατόριο που ζει στιγμές δόξας καθώς η Αθήνα αρχίζει να γίνεται τουριστικός προορισμός.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =