αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 7.000 ευρώ. Και δεν χρειάζεται δίπλωμα

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις με κάτω από 7.000 ευρώ. Και δεν χρειάζεται δίπλωμα

Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τις τελευταίες ημέρες, λόγω των επιδοτήσεων και των κινήτρων που ανακοίνωσε η Ελληνική κυβέρνηση.

Ένα από τα βασικότερα προβήματα που πρέπει να ξεπεράσει η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, είναι το κόστος απόκτησης τους. Αρχικά τα μοντέλα τα οποία σχεδίαζαν οι βιομηχανίες ήταν ιδιαιτέρως ακριβά, με αποτέλεσμα να βγάλουν «κακό» όνομα. Οι βιομηχανίες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν στο αγοραστικό κοινό, πως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού η καθημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και ο διαμερισμός της γνώσης, θα βοηθούσε γρήγορα να πεσουν οι τιμές τους. 

Τώρα ήρθε η Citroen να προσφέρει το λιλιπούτειο Ami. Συγκεκριμένα, το νέο Citroen Ami θα κυκλοφορήσει στην βασική του έκδοση με τιμή 6.900 ευρώ. Όπως σημειώνει το autoagora.gr μάλιστα, δεν χρειάζεσαι δίπλωμα οδήγησης για να οδηγήσεις το εν λόγω μίνι- όχημα.

Το ιδιαιτέρως μικρό ηλεκτρικό πόλης της Citroen, είναι εφοδιασμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μηδενικών ρύπων, με απόδοση 8 ίππους που μαζί με την μπαταρία λιθίου 5,5 kWh προσφέρουν 70 χιλιόμετρα αυτονομία και 45 χλμ./ώρα μέγιστη τελική ταχύτητα. Το Ami είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για δύο επιβάτες, αλλά η παραμονή σου μέσα σε αυτό, θα είναι πολύ άνετη. Οι δύο πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά, ενώ τα παράθυρα ανοίγουν με χειροκίνητη ανάκλιση προς τα πάνω, για να θυμίζουν 2CV. 

Οι παραδόσεις των πρώτων Citroen Ami στην Γαλλία θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου, ενώ στην συνέχεια θα γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + twelve =