αρχικηVIRALΤο ζευγάρι που δημιούργησε ένα μοντέρνο μίνι σπίτι με 59.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ζευγάρι που δημιούργησε ένα μοντέρνο μίνι σπίτι με 59.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Lisa Tranter και ο Matt Hobbs είχαν μια ιδιαίτερη ιδέα: Να χτίσουν το δικό τους, μικροσκοπικό σπίτι, σε ένα πανέμορφο σημείο των Blue Mountains στην Ασυραλία.

Η Tranter είχε γοητευτεί από τα σπίτια-μινιατούρες εδώ και χρόνια, ακολουθούσε σελίδες για αυτά στα social media και παρακολουθούσε σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση, όπως είπε στο Business Insider. Από την άλλη ο Hobbs, ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι από κοντέινερς και αναζητούσε ένα οικόπεδο για καιρό.

Λίγο αφότου το ζευγάρι γνωρίστηκε, η Tranter βρήκε το κομμάτι γης πάνω στο οποίο τελικά έχτισαν το σπίτι τους. Το ζευγάρι σχεδίασε και έχτισε το σπίτι σε μεγάλο βαθμό μόνο του. Άλλωστε ο Hobbs έχει μια εταιρεία η οποία ανακαινίζει κουζίνες και μπάνια. Έτσι, οι δυο τους έχτισαν τον σκελετό και το εσωτερικό, αλλά προσέλαβαν έναν επαγγελματία για τα ηλεκτρικά.

Πόσο κοστίζει να φτιάξεις ένα… σπίτι μόνος σου; Το ζευγάρι ξόδεψε περίπου 59.000 ευρώ, με την νεαρή κοπέλα να εξηγεί πως εάν δεν είχαν κάνει μεγάλο μέρος των εργασιών μόνοι τους και με τη βοήθεια φίλων, πιθανότατα το κόστος θα είχε ανέβει στα 85.000 ευρώ.

Και ενώ το ζευγάρι σκοπεύει να ζήσει όλη του τη ζωή σε αυτό το σπίτι, εντούτοις αναγνωρίζει ότι η καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολη σε έναν τόσο μικρό χώρο. «Ο Matt και εγώ συχνά πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο όταν μαγειρεύουμε. Και πρέπει να συμμαζεύουμε πιο συχνά γιατί διαφορετικά, ένα μικροσκοπικό σπίτι φαντάζει ακόμα μικρότερο», λέει η Tranter.

Και βέβαια, σε ένα τόσο μικρό σπίτι, δεν μπορείς να κλείσεις την πόρτα όταν ο άλλος κάνει φασαρία και σε ενοχλεί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 7 =