αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το επόμενο Facebook θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη»: Μια τολμηρή δήλωση από τον ιδρυτή του Skype

«Το επόμενο Facebook θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη»: Μια τολμηρή δήλωση από τον ιδρυτή του Skype

Μια εκτίμηση με το δικό της ενδιαφέρον, έκανε ο ιδρυτής του Skype, Niklas Zennstrom, μιλώντας σε event που διοργάνωσε το CNBC. Όπως είπε, η επόμενη εταιρία πολλών δισεκατομμυρίων, σαν το Facebook και την Google, θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει περισσότερες public tech companies, από όσες έχουν οι ΗΠΑ και η Κίνα μαζί. Συγκεκριμένα διαθέτει 914 καταγεγραμμένες εταίρες τέτοιου είδους. Ωστόσο, αυτές είναι συνήθως μικρότερου μεγέθους, αφού όπως καταγράφει έρευνα της Λονδρέζικης εταιρίας Atomico, 615 από τις εν λόγω ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν αξία κάτω από 100 εκατ. δολάρια.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ μόλις 197 τέτοιες επιχειρήσεις έχουν αξία κάτω από 100 εκατ. δολάρια. Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή 17 εισηγημένες εταιρίες με αξία πάνω από 50 δισ. δολάρια η κάθε μια. Ενώ η Ευρώπη διαθέτει μόλις μια- τον γίγαντα της τεχνολογίας SAP.

Αυτά είναι τα βασικά δεδομένα. Όμως ο ιδρυτής του Skype θεωρεί πως η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί. «Είμαστε σίγουροι ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε εταιρίες επιπέδου Facebook και Google να δημιουργούνται στην Ευρώπη» είπε ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα δούμε εταιρίες πολλών δισεκατομμυρίων να αναπτύσσονται στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας κρατά πίσω» συμπλήρωσε ο Niklas Zennstrom.

Σημειώνεται, ότι η «τεχνολογική σκηνή» της Ευρώπης έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το 2016 αναμένεται να κλείσει, με συνολικές χρηματοδοτήσεις- ρεκόρ προς τις startups. Ένας ακόμα τομέας στον οποίο οι Ευρωπαϊκές startups τα πάνε πολύ καλά, είναι ο τομέας του «deep tech». Ο οποίος περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την ρομποτική, την εικονική πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ξεχωριστές φράσεις από τον άνθρωπο που ήταν CEO των Starbucks για 21 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 7 =