αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο επάγγελμα που έχει ποσοστό ανεργίας μόλις στο 1,78%. Θα το έκανες;

Το επάγγελμα που έχει ποσοστό ανεργίας μόλις στο 1,78%. Θα το έκανες;

Στο 1,78% κινείται μόλις η ανεργία στον κλάδο των Γεωγράφων, αποτυπώνοντας την πλεονεκτική θέση τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρακολουθεί τακτικά, η Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, η ανεργία για τον μήνα Ιούνιο κινείται στο 1,78%, αφού μόλις 35 Γεωγράφοι καταγράφονται στην επίσημη πλατφόρμα εύρεσης ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός πτυχιούχων Γεωγράφων ανέρχεται συνολικά σε 1966.

Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, συγκρινόμενα με τον γενικό δείκτη ανεργίας της χώρας, που κινείται στο 10,8% (Απρίλιος 2024, ΕΛΣΤΑΤ). Παράλληλα, παρουσιάζουν πτωτική πορεία, τόσο ποσοστιαία όσο και σε απόλυτους αριθμούς, συγκριτικά με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου Ιανουαρίου, όπου ο αριθμός ανέργων έφτανε τους 38 και το ποσοστό το 1,96% αντίστοιχα.

Η κατανομή τους ανά περιφέρεια καταγράφει μεγάλη πτώση στην Αττική με 13 ανέργους (αντί 15 τον Ιανουάριο 2024) και στην Μακεδονία με 2 ανέργους (αντί 5 τον Ιανουάριο 2024). Σταθερός διατηρείται ο αριθμός ανέργων σε Θράκη (3), Θεσσαλία (2) και Στερεά Ελλάδα (4). Αντίθετα, μικρή αύξηση παρατηρείται σε Πελοπόννησο (4 αντί 3 τον Ιανουάριο 2024) και Κρήτη (2 αντί 1 τον Ιανουάριο 2024). Την ίδια στιγμή μηδενική παραμένει η ανεργία των Γεωγράφων σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Νότιο Αιγαίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο