αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ελ Σαλβαδόρ πήγε στο επόμενο βήμα: Ξεκίνησε την εξόρυξη Bitcoin με ενέργεια ηφαιστείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ελ Σαλβαδόρ πήγε στο επόμενο βήμα: Ξεκίνησε την εξόρυξη Bitcoin με ενέργεια ηφαιστείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η είδηση έγινε γνωστή πριν μερικές ημέρες: Το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, μαζί με το δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης.

Τώρα η χώρα πήγε στο επόμενο βήμα: Ξεκίνησε εξόρυξη bitcoin με χρήση της ενέργεια που προέρχεται από ένα εκ των δεκάδων ηφαιστείων του κράτους της Κεντρικής Αμερικής.

Την είδηση γνωστοποίηση ο ίδιος ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε το γεγονός πως εξορύχθηκαν 0,00599179 bitcoin με τη χρήση ενέργειας από ένα ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται κοντά σε μία εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για το mining του κρυπτονομίσματος.

Μάλιστα, ο Μπουκέλε με νέα του ανάρτηση προχώρησε στην αναλυτική καταγραφή της εξορυκτικής δραστηριότητας στην χώρα, σημειώνοντας πως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το Ελ Σαλβαδόρ θα καταφέρει με πολύ φθηνό τρόπο να εξορύσσει bitcoin, χωρίς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =