αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ελ Σαλβαδόρ γράφει ιστορία: Από σήμερα έχει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Το Ελ Σαλβαδόρ γράφει ιστορία: Από σήμερα έχει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Το είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό και τώρα είναι επίσημο: Το Ελ Σαλβαδόρ από σήμερα το πρωί υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, μαζί με το δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής αγόρασε Bitcoin αξίας 21 σχεδόν εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας ένα γερό μπάσιμο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Η ανακοίνωση οδήγησε σε μία άνοδο της τάξης του 1.49% το Bitcoin, το οποίο σήμερα βρίσκεται πάνω από τα $52.000. Την ίδια στιγμή αναλυτές του Reuters θεωρούν πως θα φτάσει τα $56.000.

Το πλάνο του Ελ Σαλβαδόρ εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει $400 εκατομμύρια ανά έτος στους πολίτες της χώρας, χρήματα τα οποία χρεώνονται ως προμήθεια των μεταφορών που πραγματοποιούν οι οικονομικοί μετανάστες του Ελ Σαλβαδόρ, κυρίως από τις ΗΠΑ. Μόνο πέρυσι, οι προμήθειες ανήλθαν στα $6 δισεκατομμύρια, το 23% του ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ.

Στη χώρα έχουν ξεκινήσει οι εγκαταστάσεις ATM τα οποία θα είναι συμβατά με το ψηφιακό πορτοφόλι Chivo, επιτρέποντας τη μετατροπή των κρυπτονομισμάτων σε δολάρια, χωρίς προμήθεια.

Φυσικά το εγχείρημα του Ελ Σαλβαδόρ εμπεριέχει ένα ποσοστό ρίσκου, λόγω της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων. Και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το φιλόδοξο πείραμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =