αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο ελληνικό brand βιομηχανικής κάνναβης, που έκλεισε συμφωνία με τον «γίγαντα» easyGroup

Το ελληνικό brand βιομηχανικής κάνναβης, που έκλεισε συμφωνία με τον «γίγαντα» easyGroup

«Dream big, start small but eventually start». Είναι ένα από τα πράγματα που θα έλεγε ο Χρήστος Μπότσης σε έναν νέο επιχειρηματία. Ο ίδιος το έκανε. Ίδρυσε την Hempoil®, ένα ελληνικό brand βιομηχανικής κάνναβης και ξεκίνησε να κάνει βήματα σε ένα νέο πεδίο που ανοιγόταν μπροστά του.

Ο ίδιος μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, τι προϊόντα διαθέτει αυτή την στιγμή η εταιρία του, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το πως βλέπουν οι Έλληνες τα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης. Παράλληλα, εξηγεί το πως κατάφερε να κλείσει συμφωνία με την easyGroup.

Με τι ασχολούσασταν πριν επαγγελματικά και πως προέκυψε η ιδέα για το brand σας;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η Hempoil® Natural Products είναι το πρώτο μου επιχειρηματικό εγχείρημα. Φυσικά είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν με αγορά και πώληση συλλεκτικών αντικειμένων και όπως μπορείτε να καταλάβετε είχε πολλά κοινά με το εμπορικό κομμάτι αλλά καμία σχέση με τις υπόλοιπες πτυχές του συγκεκριμένου project. Η ιδέα γεννήθηκε λίγο καιρό πριν αλλάξει η εγχώρια νομοθεσία την άνοιξη του 2016. Σαν φίλος της κάνναβης μαζί με κάποια ακόμα άτομα εξετάζαμε το ενδεχόμενο του να εμπλακούμε ενεργά στη βιομηχανία της κάνναβης με ένα σύλλογο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της έρευνας και των συζητήσεων άνοιξε η νομοθεσία για την βιομηχανική κάνναβη στην Ελλάδα και αναγνώρισα αμέσως την ευκαιρία και τη δυναμική, αφού συγκυριακά ήταν ακριβώς πάνω στο αντικείμενο που ήδη εξετάζαμε.

Τι προϊόντα μπορεί να βρει κάποιος στην εταιρία σας;

Η Hempoil® Natural products έχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτει το 90% της βιομηχανικής κάνναβης με μεγαλύτερη βαρύτητα σε προϊόντα που μπορούν να έχουν πιθανά οφέλη για τον οργανισμό. Ο στόχος ήταν ανέκαθεν να δώσουμε στον καταναλωτή την δυνατότητα της πρόσβασης σε σχετικά και ανάλογα προϊόντα, πιστεύοντας και οι ίδιοι ακράδαντα στα οφέλη της. Πολλοί από εμάς ήδη τα βιώνουμε καθημερινά οι ίδιοι ή συγγενικά μας πρόσωπα. Η κύρια δραστηριότητα μας είναι τα έλαια με CBD ( Κανναβιδιόλη ), παράγωγα της βιομηχανικής κάνναβης Sativa L. Όπως μπορείτε να καταλάβετε μιλάμε για προϊόντα με ανύπαρκτη ψυχοτρόπο δράση. Γύρω από αυτό το πυρήνα κινούνται και όλα τα υπόλοιπα. Καλλυντικά καθημερινής χρήσης, κρέμες για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων ή μυϊκών πόνων, κρύσταλλοι. Το τσάι είναι μια επίσης διαδεδομένη κατηγορία και γενικά τα τρόφιμα, πάνω στα οποία έχουμε βασίσει και μια σειρά δικών μας προϊόντων με βάση τους σπόρους κάνναβης και παράγωγα αυτών ( άλευρα, λάδι ) τα οποία είναι εξαιρετικά πλούσια σε διατροφική αξία.

Με βάση την εικόνα που έχετε, θεωρείτε ότι το Ελληνικό κοινό είναι θετικό στο να δοκιμάσει προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης ή είμαστε ακόμα πιο «εγκρατείς»;

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση και νομίζω ότι η απάντηση διαφέρει για τον καθένα σύμφωνα με την θέση του. Για παράδειγμα, πολλοί ενδιαφερόμενοι για μια συνεργασία με ρωτάνε τη γνώμη μου για αυτή τη νέα αγορά. Ωστόσο πόσο νέα μπορεί να είναι μια αγορά που ήδη μετρά 4 χρόνια λειτουργίας και αριθμεί πάνω από 200 καταστήματα πανελλαδικά; Προσωπικά πιστεύω ότι μια εγκράτεια υπάρχει ακόμα αλλά ας μην ξεχνάμε τα βασικά.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κύμα, δεν είναι κάτι που απλά ξεκίνησε στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται και βλέπουμε ότι και πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν σχέση ή δεν συμπαθούσαν την κάνναβη βλέποντας όλες αυτές τις ενέργειες και τα οφέλη αρχίζουν να κοιτάνε με άλλο μάτι και να βλέπουν μια προοπτική στη χρήσης της.

Άλλωστε αυτό είναι και ένα καλό της συγκεκριμένης δραστηριότητας, το ενδιαφέρον και οι επικοινωνίες του κόσμου σχετικά με τα αποτελέσματα των προϊόντων που κάθε φορά μας κάνουν να σκεφτόμαστε πόσες πολλές διαφορετικές εφαρμογές υπάρχουν και πόσα έχουμε να δούμε ακόμα.

Πρόσφατα κλείσατε μια συμφωνία με τον «γίγαντα» που ακούει στο όνομα easyGroup. Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία και πως φτάσατε σε αυτή;

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το περίμενε ούτε εμείς. Αρχικά συμμετείχαμε στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Stelios Philanthropic Foundation το 2018 όπου και βρεθήκαμε στην Πέμπτη θέση. Φυσικά είχαμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μια και μόλις είχε ξεκινήσει το franchise τότε ωστόσο τα αποτελέσματα και η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν εξαιρετικά. Την επόμενη χρονιά καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση αλλά και το ενδιαφέρον του Sir, όπου οδήγησε και στο σχετικό license agreement.

Στην ουσία εκ μέρους του Sir Stelios, λειτουργούμε την πλατφόρμα της easyHemp™, προσπαθώντας αμφότεροι να αναπτύξουμε την αγορά της κάνναβης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε στους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να κλείσουν ανάλογα deals;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει μία συμβουλή συγκεκριμένα που να μπορεί να ωφελήσει σημαντικά κάποιον. Νομίζω όμως ότι αν έπρεπε να δώσω έμφαση σε 2 πράγματα το ένα θα ήταν το «Dream big, start small but eventually start» καθώς οι περισσότεροι σπαταλάνε πάρα πολύ χρόνο στην ανάλυση και τον προγραμματισμό και τελικά είτε αργούν να μπουν σε μια αγορά είτε λόγο διαφόρων παραμέτρων δεν προχωράνε στην υλοποίηση και το δεύτερο θα ήταν ότι σε κάθε δύσκολη ή προβληματική κατάσταση πάντα υπάρχει και μία ευκαιρία.

Είναι στο χέρι του καθενός το εάν επιλέγει να δει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο και με βάση αυτή την προοπτική να ενεργήσει.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σχετικά με την εταιρία σας;

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες στο τραπέζι και για το σήμερα και για το αύριο, οι οποίες μεταβάλλονται μαζί με την ταχύτητα μεταβαλλόμενη αγορά. Ο πρώτος μας στόχος αυτή τη στιγμή παραμένει η είσοδος σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, ξεκινώντας με την Κύπρο ενώ ο μόνιμος στόχος που δεν υπάρχει σε σειρά προτεραιότητας, παραμένει η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και της ιατρικής κοινότητας. Μάλιστα για φέτος, είμαστε οι μοναδικοί χορηγοί του Οδηγού Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης, μαζί με την Enecta την οποίο εκπροσωπούμε στην Ελληνική αγορά. Ένα πολύτιμο εργαλείο για όποιον θέλει να ενημερωθεί σχετικά με τα οφέλη του φυτού, πιθανές χρήσης, ενδεικτικές δοσολογίες κλπ. Μπορείτε να το βρείτε και διαθέσιμο για download στην σελίδα μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − five =