αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο ελληνικό app που σε επιβραβεύει με εξαργυρώσιμους πόντους για να γυμνάζεσαι

Το ελληνικό app που σε επιβραβεύει με εξαργυρώσιμους πόντους για να γυμνάζεσαι

Πως θα σου φαινόταν αν σου έλεγαν ότι μπορείς να γυμνάζεσαι και παράλληλα κάποιος να σε επιβραβεύει για αυτό; Πέρα φυσικά από το καλό που κάνεις ο ίδιος στην υγεία σου.

Η Run4More είναι μια ελληνική εφαρμογή που κάνει ακριβώς αυτό. Εσύ γυμνάζεσαι, και το app σε επιβραβεύει με εξαργυρώσιμους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις πόντους, κερδίζοντας δωροεπιταγές και προσφορές. Οι Βασίλης Στασινόπουλος και Σωκράτης Αγγελακόπουλος, συνιδρυτές του project, μιλούν στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, πως ακριβώς λειτουργεί το app, ενώ περιγράφουν και όλη την δουλειά που υπάρχει στο backstage.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Βασίλης Στασινόπουλος, Founder & CEO: Η ιδέα διαμορφώθηκε, λίγο πριν την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα, τη στιγμή που η We Sports (εταιρεία μας που δραστηριοποιείται στον αναπτυξιακό αθλητισμό) προσπαθούσε να αναπτύξει δραστηριότητες γύρω από το Internet of Things. Εκείνη την περίοδο παρατηρήσαμε έντονα την ανάγκη του κόσμου να αξιοποιήσει ως διέξοδο την μοναδική δραστηριότητα που ήταν ασφαλής. Το περπάτημα και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο.

Είχε ήδη ξεκινήσει να γίνεται αντιληπτό, από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, πως ακόμα και η πιο απλή φυσική δραστηριότητα συμβάλει στην βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας του ασκούμενου.

Η καθημερινή μας ενασχόλησή με τον αθλητισμό, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μας βοήθησε να παρατηρήσουμε και να αποσαφηνίσουμε πως η βασική αιτία της μειωμένης φυσικής δραστηριότητας του πληθυσμού είναι η έλλειψη αποτελεσματικών κινήτρων.

Σωκράτης Αγγελακόπουλος, Founder & COO: Για να επιβεβαιώσουμε την θεωρία μας πραγματοποιήσαμε έρευνα στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής με θέμα «Οι επιδράσεις της υλικής παρακίνησης στην φυσική δραστηριότητα του πληθυσμού». Σε συνεργασία με τον Θανάση Αργυρίου, ο οποίος ξεκίνησε ως επιβλέπων καθηγητής μου και κατέληξε ως ένας εκ των συνιδρυτών της Run4More, εντοπίσαμε πως το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωναν υψηλή πιθανότητα παρακίνησης από μια εφαρμογή που θα διέθετε χαρακτηριστικά ίδια με αυτά που εντάξαμε στην Run4More.

Κατά την προσωπική μου άποψη, το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι πως με τα κατάλληλα κίνητρα μπορούμε να παρακινήσουμε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες να αυξήσουν την φυσική τους δραστηριότητα.

Πως ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το app σας; Και στην συνέχεια πως εξαργυρώνει τους πόντους που συλλέγει;

Σωκράτης Αγγελακόπουλος: Η Run4More είναι η πρώτη δωρεάν εφαρμογή στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε με σκοπό να καταγράφει καθημερινά τη φυσική δραστηριότητα του χρήστη (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, γυμναστική σε εσωτερικούς χώρους, μετακινήσεις από και προς την δουλειά, την αγορά κλπ) επιβραβεύοντας την με εξαργυρώσιμους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις πόντους, κερδίζοντας δωροεπιταγές και προσφορές.

Ο χρήστης, μέσα από την εφαρμογή, έχει τη δυνατότητα με μόνο 3 click να εκτελέσει όλες τις βασικές λειτουργίες, από την καταγραφή της φυσικής του δραστηριότητας μέχρι την εξαργύρωση των πόντων και την λήψη των δωροεπιταγών.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν στο κινητό του (Android και iOS) και να πατήσει Start.

Αξιοποιώντας μηχανισμούς μηχανικής εκμάθησης, η εφαρμογή προτείνει τις «καλύτερες» και τις «πιο ταιριαστές» για τον κάθε χρήστη προσφορές προκειμένου να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα παρακίνησής του ώστε να υιοθετήσει ένα πιο ενεργό τρόπο ζωής.

Στο καθαρά business κομμάτι κάποιος θα ρωτήσει: Ωραία ιδέα, αλλά πως έχει έσοδα μία τέτοια εφαρμογή; Με δεδομένο ότι είναι δωρεάν για τους χρήστες

Σωκράτης Αγγελακόπουλος: Αξιοποιώντας την δυναμική του Mobile Advertising στοχεύουμε καθαρά σε μια B2B προσέγγιση. Τα έσοδά μας θα προέρχονται από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Έχουμε σχεδιάσει ένα ευέλικτο μοντέλο που ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Στο backstage, τι όγκο δουλειάς περιλαμβάνει ένα τέτοιο project; Και πως είναι πλέον η εργάσιμη καθημερινότητα σας

Βασίλης Στασινόπουλος: Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος των start up είναι γεμάτος προκλήσεις. Η υποστήριξη που λάβαμε από τους μέντορες και τα προγράμματα επιτάχυνσης που συμμετέχουμε συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ωρίμανση της ιδέας.

Το ευχάριστο της ενασχόλησης με την Run4More είναι ότι ο όγκος δουλειάς αυξάνεται συνεχώς συμβαδίζοντας με την εξέλιξή της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από όλες τις προκλήσεις η ομάδα αποδεικνύει καθημερινά ότι κατέχει την γνώση, την επιμονή και το σωστό mindset για να κυνηγήσει τους στόχους της και να υλοποιηθεί το όραμα μας.

Σε τι φάση είναι αυτή τη στιγμή το app και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις;

Βασίλης Στασινόπουλος: Το Demo Version του app είναι διαθέσιμο, με περισσότερους από 300 testers, που μας βοηθούν καθημερινά να λύσουμε bugs και να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Πριν αναλύσω τις επόμενες κινήσεις μας θα ήθελα να αναφέρω την μέχρι τώρα πορεία μας και να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους των προγραμμάτων επιτάχυνσης που έχουμε ολοκληρώσει (ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ του ΕΚΠΑ & YESSIncubation). Αξίζει να σημειωθεί, πως το προηγούμενο διάστημα παρευρεθήκαμε στο MWC 2022 της Βαρκελώνης, σε συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ και τον μέντορα μας Γιώργο Μαρκατάτο, με σκοπό να εκθέσουμε την ιδέα μας σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη μας στο οικοσύστημα των startup, συμμετέχουμε ενεργά στο Orange Grove και το MIT Enterprise Forum Greece.

Το επόμενο διάστημα, θα επικεντρωθούμε στην περεταίρω ανάπτυξη της εφαρμογής, αλλά και σε ουσιαστικές διασυνδέσεις με την αγορά, καθώς βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι η εξοικείωση των χρηστών με την εφαρμογή για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε το επίσημο launch που θα συνδυαστεί με το 1ο Run4More Challenge στην Ελλάδα.

Όραμά μας είναι ένας πιο υγιής και φυσικά δραστήριος τρόπος ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =