αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο είχε πει ο Steve Jobs: Τι ξεχωρίζει αυτούς που φτάνουν στην επιτυχία, από εκείνους που απλά ονειρεύονται

Το είχε πει ο Steve Jobs: Τι ξεχωρίζει αυτούς που φτάνουν στην επιτυχία, από εκείνους που απλά ονειρεύονται

Ο Steve Jobs κατάφερε φτάσει στην επιτυχία, ως συνιδρυτής της Apple. Μια εταιρία που ξεκίνησε σε ένα γκαράζ και μετατράπηκε σε έναν τεχνολογικό γίγαντα. Αυτό που όμως παραβλέπουν πολλοί, είναι ότι ο Jobs είχε βιώσει και αρκετές αποτυχίες. Μην ξεχνάμε ότι στα 30 του απολύθηκε από την Apple. Ναι, την εταιρία που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

Ενώ κατά καιρούς είχε παρουσιάσει και αρκετά τεχνολογικά προϊόντα που δεν είχαν την αναμενόμενη πορεία. Ποιος θυμάται τα Apple Lisa, Macintosh TV ή The Apple III;

Τελικά όμως τι ξεχωρίζει αυτούς που κάνουν πράξεις και φτάνουν στην επιτυχία, από αυτούς που απλά ονειρεύονται; Το αμερικανικό inc.com ανατρέχει σε μια συμβουλή του Steve Jobs, από το μακρινό 1994. Και ίσως εκεί κρύβεται το «μυστικό». Για να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία, πρέπει να καταφέρεις να περάσεις μέσα από αποτυχίες. Πρέπει να είμαστε αρκετά γενναίοι και να δράσουμε παρά τους φόβους μας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σηκώνουν ποτέ το τηλέφωνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ την κλήση και δεν ρωτούν. Και αυτό διαχωρίζει μερικές φορές τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα από εκείνους που απλά ονειρεύονται. Πρέπει να δράσεις. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να αποτύχεις. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να συντριβεις και να ‘καείς’. Είτε μιλώντας με άτομα στο τηλέφωνο είτε ξεκινώντας μια εταιρεία, αν φοβάστε ότι θα αποτύχετε, δεν θα φτάσετε πολύ μακριά», είχε πει ο Jobs το 1994 σε μια συνέντευξη του.

Είναι δεδομένο ότι ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που έχουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στον κόσμο. Αλλά καταφέρνουν να τον ξεπεράσουν. Δεν αφήνουν τον φόβο να τους παραληρήσει. Αρκετοί εστιάζουν στην θετική πλευρά. Ρωτούν τον εαυτό τους: «Ποιο είναι το καλύτερο πιθανό σενάριο που μπορεί να συμβεί, αν κάνω το βήμα;». Έτσι βλέπουν τον μεγάλο στόχο που μπορούν να πετύχουν. Και αυτό λειτουργεί ως «ελατήριο» για να βαδίσουν ως εκεί και να περάσουν ακόμα και μέσα από αποτυχίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 3 =