αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΔΝΤ ζητά ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές για να κλείσει η αξιολόγηση

Το ΔΝΤ ζητά ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές για να κλείσει η αξιολόγηση

Νέα βόμβα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζήτησε από την κυβέρνηση, μέσω e-mail, ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, εκπρόσωποι του Ταμείου ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει εντός Δεκεμβρίου, ώστε η αγορά να λειτουργεί χωρίς “προσκόμματα” και τις 52 Κυριακές του έτους.

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν πως, στο επίμαχο e-mail που εστάλη στην Αθήνα την Παρασκευή, το ΔΝΤ τονίζει ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται ούτως η άλλως στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκε.

Η άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν πάντως αρνητική, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με το ΥΠΟΙΚ να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική.

Σε αυτές τις περιοχές, θα εναπόκειται στους αντιπεριφερειάρχες ο προσδιορισμός των Κυριακών που θα παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =