αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess ξεκινά το ταξίδι του από τον Πειραιά

Το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess ξεκινά το ταξίδι του από τον Πειραιά

Η ανάδειξη του Πειραιά ως κέντρου για τη διεθνή κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του ΟΛΠ και φαίνεται ότι πράγματι έρχονται οι πρώτοι καρποί των προσπαθειών. Ενδεικτική της σημασίας του λιμανιού του Πειραιά στην αγορά της κρουαζιέρας είναι η απόφαση της θυγατρικής του κολοσσού Carnival, Princess Cruises να εντάξει το ελληνικό λιμάνι μαζί με την Ιταλία και τη Βαρκελώνη, στις αφετηρίες για τα παρθενικά ταξίδια της νέας προσθήκης του στόλου της, του περίφημου Majestic Princess.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Princess Cruises έκανε το παρθενικό του ταξίδι έγινε μόλις στις αρχές του μήνα στις 4 Απριλίου από τη Ρώμη και έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει συνολικά 3 κρουαζιέρες με αφετηρία τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Η πέμπτη κρουαζιέρα του πλοίου λοιπόν θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, την επόμενη Κυριακή με κατεύθυνση το Κατάκολο, το Κότορ (Μαυροβούνιο) τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά. Θα ακολουθήσει ακόμη μια κρουαζιέρα με κατεύθυνση τη Σαντορίνη, το Κότορ, τη Μεσίνα (Ιταλία) τη Νάπολη και κατάληξη στη Βαρκελώνη.

Σημειώνεται ότι μέχρι τέλος Μαΐου το κρουαζιερόπλοιο προγραμματίζεται να κάνει 3 ακόμη κρουαζιέρες ενώ την ερχόμενη Κυριακή με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του πλοίου στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανταλλαγής πλακέτας.

Το Majestic Princess ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri Cantieri Navali Italiani, Monfalcone) έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 66 μέτρα, πλάτος 47 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει 3560 επιβάτες και έχει 1780 καμπίνες, 1438 με μπαλκόνι, 35 σουίτες , 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ (30 μπαλκόνια/8 εσωτερικές)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 2 =