αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο βήμα της Δανίας: Άνοιξαν τα πρώτα σχολεία, μετά από ένα μήνα lockdown

Το βήμα της Δανίας: Άνοιξαν τα πρώτα σχολεία, μετά από ένα μήνα lockdown

Το πρώτο βήμα προς την κανονικότητα έκανε χτες η Δανία. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, η 15η Απριλίου θα ήταν μια σημαντική ημέρα για την Δανία. Μετά από περίπου ένα μήνα lockdown, αυτή θα ήταν η ημέρα που θα άνοιγαν (κάποια) σχολεία. Κάτι που έγινε πραγματικότητα χτες.

Με απόφαση της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντρικσεν, η Δανία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που κάνει άρση των μέτρων σε  βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται βέβαια, ότι υπήρξαν αρκετές σχολικές μονάδες που ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες υγιεινής, που εξακολουθούν να ισχύουν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σχολεία πρέπει να έχουν ανοίξει ως τις 20 Απριλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει το BBC, η Δανία ήταν μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που κατέφυγε στην λύση του lockdown, στις 12 Μαρτίου.

Τώρα ξεκινά η επιστροφή στην κανονικότητα. Φυσικά θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες. Οι μαθητές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Δεν θα φορούν μάσκες, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στις τάξεις.

«Πιθανόν θα είναι μια προσπάθεια σαν να περπατούμε σε σκοινί. Αν σταθούμε ακίνητοι κατά μήκος του σκοινιού, θα πέσουμε. Και αν περπατήσουμε πολύ γρήγορα, μπορεί να αποτύχουμε. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα τη φορά», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η Δανή πρωθυπουργός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − one =