αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο βάδισμα μας, μπορεί να αντικαταστήσει… τους κωδικούς στο μέλλον

Το βάδισμα μας, μπορεί να αντικαταστήσει… τους κωδικούς στο μέλλον

Τον τρόπο βαδίσματος ως αναγνωριστικό, προτείνει το εργαστήριο Data61 του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα τους, ο τρόπος βαδίσματος κάποιου θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει αναγνωριστικό αντίστοιχο με αυτό του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η ερευνητική ομάδα του Data61 lab παρουσίασε ένα πρωτότυπο με τη μορφή wearable, το οποίο χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται όταν κάποιος περπατά για να δημιουργήσει ισχύ και ταυτόχρονα μετατρέπει τον τρόπο βαδίσματος ενός χρήστη σε τρόπο πιστοποίησης. Εκτός αυτού, η συσκευή μπορεί να παράγει και συμπληρωματική ενέργεια για φορητές συσκευές, χρησιμοποιώντας συλλογή της κινητικής ενέργειας.

Η συσκευή παρακολουθεί το μοτίβο της ισχύς που δημιουργείται από την κινητική ενέργεια του βαδίσματος και αναλύοντάς την, δημιουργεί μια μοναδική υπογραφή.

Η ομάδα δοκίμασε το πρωτότυπο σε 20 άτομα σε διαφορετικές επιφάνειες και κατέγραψε 95% ακρίβεια στην αναγνώριση. Όταν κάποιος προσπάθησε να μιμηθεί τον τρόπο βαδίσματος κάποιου άλλου, τότε το ποσοστό επιτυχίας έπεσε στο 13%. Για πρωτότυπο λοιπόν δεν τα πήγε κι άσχημα και παρόλο που χρειάζεται βελτιώσεις, τα πράγματα φαίνονται θετικά.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η μέθοδος που προτείνουν είναι πιο ασφαλής από τους κωδικούς, καθώς είναι πιο δύσκολο να μιμηθεί κάποιος τον τρόπο που βαδίζει κάποιος. Η ομάδα ερευνά κι άλλες μεθόδους πιστοποίησης όπως μοτίβα στην αναπνοή ή τον τρόπο που ο χρήστης αλληλοεπιδρά με τις συσκευές.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =