αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει μια γυναίκα για να ταξιδέψει στο διάστημα με την Blue Origin

Το αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει μια γυναίκα για να ταξιδέψει στο διάστημα με την Blue Origin

O Jeff Bezos μαζί με τον αδερφό του θα είναι οι πρώτοι επιβάτες στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin στο διάστημα. Μέσα στην κάψουλα New Shepard με τα μεγάλα παράθυρα, θα βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας από υψόμετρο 100 χιλιομέτρων για περίπου 3 λεπτά, ενώ η όλη πτήση θα διαρκέσει περίπου 11 λεπτά.

Αλλά δε θα είναι μόνοι τους. Υπάρχουν άλλες δύο θέσεις στην κάψουλα και η μία από αυτές τέθηκε σε δημοπρασία η οποία μόλις ολοκληρώθηκε. Πάνω από 7.600 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή, φτάνοντάς την από μερικές χιλιάδες δολάρια σε μερικά εκατομμύρια πολύ γρήγορα. Στην τελική φάση της δημοπρασίας η τιμή ξεκίνησε από τα $4.800.00 και εκτινάχθηκε μέσα σε 10 λεπτά. Τελικά, η νικητήρια προσφορά ήταν τα $28 εκατομμύρια, ενώ το όνομα του τρίτου επιβάτη δεν ανακοινώθηκε “καθώς πρέπει να συμπληρωθούν κάποια χαρτιά” και αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η δημοπρασία ωστόσο ήταν απλά συμβολική για την Blue Origin, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε η εταιρία για να εμπνεύσει μελλοντικές γενιές, το Club For The Future. Το πραγματικό κέρδος για την Blue Origin είναι πως κατάφερε να κερδίσει την Virgin Galactic και την SpaceX στον τομέα του διαστημικού τουρισμού, καθώς οι άλλες δύο εταιρίες δε θα έχουν αντίστοιχες πτήσεις πριν το 2022.

Ο τέταρτος και τελικός επιβάτης θα ανακοινωθεί σύντομα, χωρίς η Blue Origin να αποκαλύπτει αν θα είναι κάποιος υπάλληλος της Blue Origin, κάποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη δημοπρασία ή κάποιος άλλος.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + thirteen =