αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απρόσμενο στοιχείο στον χαρακτήρα του Warren Buffett που τον έχει κάνει τόσο πετυχημένο. Εσύ το έχεις;

Το απρόσμενο στοιχείο στον χαρακτήρα του Warren Buffett που τον έχει κάνει τόσο πετυχημένο. Εσύ το έχεις;

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα εδώ στο It’s Possible για τον Warren Buffett. Ο ίδιος είναι πετυχημένος επενδυτής εδώ και δεκαετίες και φυσικά έχει δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Ίσως πιστεύετε ότι ο λόγος για τις εντυπωσιακές αποδόσεις του στις μπίζνες είναι η ενδελεχής έρευνα που κάνει πριν επενδύσει. ‘Η το γεγονός ότι έχει σταθερή μακροπρόθεσμη άποψη, ποντάροντας σε εταιρείες που έχουν μακροπρόθεσμες δυνατότητες για υψηλά κέρδη. Και έχετε δίκιο. Αυτοί είναι δύο βασικοί λόγοι της επιτυχίας του Buffett.

Αλλά έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που τον βοήθησε να παραμείνει στην κορυφή σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα και δεν είναι κάτι που εκτιμούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες: Eίναι πρόθυμος να κάνει λάθος. Επιπλέον, όπως σημειώνει το inc.com, είναι πρόθυμος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, κάτι που κάνουν λίγοι ηγέτες. Αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό και πιο σπάνιο είναι ότι είναι πρόθυμος να ξαναγράψει τους δικούς του κανόνες- ακόμη και κανόνες που τον βοήθησαν να πετύχει στο παρελθόν- για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες εποχές και τις νέες πραγματικότητες.

Ναι, αυτό είναι ένα στοιχείο που μάλλον το βλέπουμε στην Ελλάδα. Όπου όλοι… θεωρούν ότι έχουν δίκιο. Ωστόσο, πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες συμφωνούν με την οπτική του Buffett.

Στον ίδιο δρόμο και ο Steve Jobs

Παρόμοια οπτική είχε και ο Steve Jobs. Κάτι που είδαν από πρώτο χέρι οι συνεργάτες του.Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα ένας γνωστός επενδυτής στην Silicon Valley. Κάποτε, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πλάι του Steve Jobs. Ήταν μάλιστα ο υπεύθυνος μάρκετινγκ για τον πρώτο Macintosh.

Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός Kawasaki πήρε ένα σπουδαίο μάθημα από τον Jobs. «Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα από τον Steve Jobs, είναι ότι πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν κάνεις κάτι λάθος».

«Είναι ένα σημάδι ευφυίας», συμπληρώνει ο Guy Kawasaki μιλώντας στο CNBC.

Όταν η Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone το 2007, ήταν ένα «κλειστό σύστημα»- κανείς εκτός της Apple δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για αυτό. Οι προγραμματιστές λογισμικού έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα Safari Plugin για να φτιάξουν μια εφαρμογή να δουλεύει στο τηλέφωνο, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα του iPhone, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του τηλεφώνου.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, όμως, ο Jobs έκανε μια πλήρη «αναστροφή 180 μοιρών», λέει ο Kawasaki. Ο ιδρυτής της Apple άνοιξε το σύστημα iPhone στο κοινό αφού συνειδητοποίησε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η συσκευή να προσφέρει στους πελάτες, με εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από το κάθε ένα που έχει μια καλή ιδέα.

Όπως τονίζει ο Kawasaki, αυτή η νοοτροπία (του να βλέπεις το λάθος σου και να αλλάζεις γνώμη), μπορεί να σε οδηγήσει πολύ ψηλά στην καριέρα σου. Ενώ δείχνει και γενναιότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − one =