αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απρόσμενο σημάδι που δείχνει ότι έχεις υψηλή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Jeff Bezos

Το απρόσμενο σημάδι που δείχνει ότι έχεις υψηλή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Jeff Bezos

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη, ο Jeff Bezos έχει όμως αντίθετη άποψη. Ο ιδρυτής της Amazon, λέει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν λάθη, τα αναγνωρίζουν, και μάλιστα είναι έτοιμοι να αλλάξουν γνώμη πάνω σε κάποιο ζήτημα.

Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη κάνουν λάθη, αλλά έχουν ανοιχτό μυαλό στο να δουν μια άλλη οπτική γωνία του προβλήματος.

Όπως εξηγεί ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, το να είναι κάποιος ανοιχτός και δεκτικός σε νέες ιδέες, ευκαιρίες, αξίες, πληροφορίες είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν το εύρος των γνώσεών τους και δεν διστάζουν να παραδεχθούν την άγνοιά τους για κάτι -έχοντας, παράλληλα, την περιέργεια να μάθουν, να εξερευνήσουν, να ακούσουν, να μελετήσουν-, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους υπόλοιπους.

«Το να αλλάζεις γνώμη, είναι σημάδι ευφυίας»: Ένας επενδυτής εκμυστηρεύεται τι έμαθε δουλεύοντας πλάι στον Steve Jobs

Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα ένας γνωστός επενδυτής στην Silicon Valley. Κάποτε, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πλάι του Steve Jobs. Ήταν μάλιστα ο υπεύθυνος μάρκετινγκ για τον πρώτο Macintosh.

Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός Kawasaki πήρε ένα σπουδαίο μάθημα από τον Jobs. «Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα από τον Steve Jobs, είναι ότι πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν κάνεις κάτι λάθος».

«Είναι ένα σημάδι ευφυίας», συμπληρώνει ο Guy Kawasaki μιλώντας στο CNBC.

Όταν η Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone το 2007, ήταν ένα «κλειστό σύστημα»- κανείς εκτός της Apple δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για αυτό. Οι προγραμματιστές λογισμικού έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα Safari Plugin για να φτιάξουν μια εφαρμογή να δουλεύει στο τηλέφωνο, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα του iPhone, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του τηλεφώνου.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, όμως, ο Jobs έκανε μια πλήρη «αναστροφή 180 μοιρών», λέει ο Kawasaki. Ο ιδρυτής της Apple άνοιξε το σύστημα iPhone στο κοινό αφού συνειδητοποίησε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η συσκευή να προσφέρει στους πελάτες, με εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από το κάθε ένα που έχει μια καλή ιδέα.

Όπως τονίζει ο Kawasaki, αυτή η νοοτροπία (του να βλέπεις το λάθος σου και να αλλάζεις γνώμη), μπορεί να σε οδηγήσει πολύ ψηλά στην καριέρα σου. Ενώ δείχνει και γενναιότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =