αρχικηVIRALΤο απλό τρικ για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέμματα

Το απλό τρικ για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέμματα

Είναι πολλά τα ψέμματα στην εποχή μας, αυτό είναι η αλήθεια. Το ψέμα υπάρχει και έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό πολύ συχνά. Συχνά χωρίς να το ξέρεις.

Ακόμα και αν κάποιος έχει τη “δεξιότητα” να λέει ψέματα, χωρίς κανείς ποτέ να τον ανακαλύπτει- από το πόσα γλυκά έφαγε στη δουλειά μέχρι το ότι σε πρόδωσε σε κάτι προσωπικό- έχει και τα αδύνατα του σημεία. Θα έχεις ακούσει πως το eye contact είναι κάτι πολύ βασικό στην ανθρώπινη επικοινωνία. Ακόμα και αν κάποιος είναι ειδικός στο να σε ξεγελάει, μόνο μία ματιά σου μπορεί να τον αποσυντονίσει.

Όταν κοιτάμε τον άλλο στα μάτια σταθερά, υπάρχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες –ως μηδαμινές- να πει ψέματα. Ο αποδέκτης του βλέμματος σου νιώθει ότι εκτίθεται, «προσβάλλεται» και ότι δεν μπορεί να κρυφτεί εκείνη τη στιγμή. Πολλές μελέτες μάλιστα λένε πως, όταν κάποιος ψεύδεται έχει την τάση να κοιτάζει δεξιά και αριστερά. Και αυτό γιατί νιώθει αμηχανία και προτιμά να κοιτάξει οπουδήποτε αλλού παρά στο πρόσωπο εκείνου που θα πει το ψέμα του.

Φυσικά, αυτό δεν μπορείς να το σκέφτεσαι κάθε φορά που μιλάς με κάποιον, άνθρωποι είμαστε, ένα μυαλό έχουμε. Αλλά μπορείς κάλλιστα όταν έχεις τις αμφιβολίες σου και θέλεις να τσεκάρεις κάτι, να εφαρμόσεις αυτή την απλή τακτική της οπτικής επαφής.

Πηγή: savoirville.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 3 =