αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «αμερικανικό όνειρο» ζει ο Μπάρμπα Στάθης. Αύξηση πωλήσεων 39%

Το «αμερικανικό όνειρο» ζει ο Μπάρμπα Στάθης. Αύξηση πωλήσεων 39%

Το δικό του αμερικανικό όνειρο ζει ο Μπαρμπά Στάθης, ο οποίος κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις του στις ΗΠΑ κατά 39%, τη στιγμή που η ελληνική αγορά παραμένει black box. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, θυγατρικής της ομίλου Vivartia, “δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική ή και την παγκόσμια οικονομία και την επίδραση που θα έχουν στις δραστηριότητες του”, αναφέρει στην οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2018.

Δεδομένου ότι βασικοί οικονομικοί δείκτες (ανεργία, διαθέσιμο εισόδημα, φορολογικό βάρος κλπ.) δεν έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση που θα ωθούσε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, συμπληρώνει.

Πέρυσι ο όμιλος “είδε” τις πωλήσεις του να ενισχύονται κατά 3,8% στα 143,8 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις των κατεψυγμένων λαχανικών να αυξάνονται 4,8%, κατεψυγμένων ζυμών 3% και φρέσκων σαλατών κατά 5,3%.

Με τις εξαγωγές να έχουν εμφανίσει πολλαπλάσια ανάπτυξη +17,1% σε σχέση με το 2017. Η αύξηση στα κατεψυγμένα λαχανικά ήταν 4,4% και στις καταψυγμένες ζύμες 12,7%, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των υφιστάμενων πελατών, την είσοδο σε νέες αγορές και τη συνεργασία με νέους πελάτες. Ειδικότερα θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις των κατεψυγμένων λαχανικών είχε η είσοδος νέων καινοτόμων προϊόντων στην αγορά της Αμερικής παρουσιάζοντας αύξηση 39%.

Στην Ελλάδα το σύνολο της αγοράς των καταψυγμένων λαχανικών, παρουσίασε άνοδο +2,1% σε όγκο και +3,9 % σε αξία. Με τον όμιλο να καταγράφει μικρές απώλειες μεριδίου διατηρώντας το μερίδιο πάνω από 50,1%σε όγκο (-0,8μ.μ.) και 62,2% σε αξία (-0,4μ.μ.). Η αγορά της κατεψυγμένης ζύμης παρουσίασε άνοδο +2,8% σε όγκο και +3,7% σε αξία. Η Χρυσή Ζύμη, διατήρησε τη θέση της, με σταθερό μερίδιο σε αξία 26,3% και σε όγκο 24% (-0,4μ.μ.).

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων, αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου ανήλθαν σε 23,6 εκατ. ευρώ έναντι 24,5 εκατ. ευρώ, οι επενδύσεις ανήλθαν σε 8,9 εκατ. ευρώ.

Εφέτος ο όμιλος θα υλοποιήσει επενδύσεις 14 εκατ. ευρώ, σε γραμμές παραγωγής και συσκευασίας λαχανικών και ζυμών, αυτοματοποιημένων ψυκτικών θαλάμων, βιομηχανοστασίου παραγωγής ζυμών, επενδύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης.

Τα μικτά κέρδη άγγιξαν τα 44,6 εκατ. ευρώ από 44,4 εκατ. ευρώ, το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 31% έναντι 32%. Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 15,6 εκατ. ευρώ, έναντι 17 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους σε 5,6 εκατ. ευρώ από 11,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + twelve =