αρχικηVIRALΤο αλκοολούχο ποτό που ανακαλείται από την ελληνική αγορά

Το αλκοολούχο ποτό που ανακαλείται από την ελληνική αγορά

Στην ανάκληση αλκοολούχου ποτού, προέλευσης Ιταλίας, προχωρά το Γενικό Χημείο του Κράτους, που καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο κι έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Όπως ανακοινώθηκε, με προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ. Γ.Χ.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση αλκοολούχου ποτού το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό (αμύγδαλο) και δεν φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για το αλκοολούχο ποτό με την εμπορική ονομασία «NIO COCKTAILS MAI TAI», αλκοολικού τίτλου 25,5% vol., σε προσυσκευασία των 100mL, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Niococktails Srl» με έδρα την Ιταλία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά στην επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Γ. και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η ΑΑΔΕ μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 8 =