αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Αιγάλεω θα γίνει «έξυπνη πόλη» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022

Το Αιγάλεω θα γίνει «έξυπνη πόλη» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανέλαβε έργο “Έξυπνης Πόλης” χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ΙοΤ με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου Αιγάλεω. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Ο Δήμος επέλεξε την Intracom Telecom και την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενορχήστρωσης uiTOP™ για την παρακολούθηση και διαχείριση υποδομών και εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, οι οποίες περιλαμβάνουν δίκτυο WiFi, καινοτόμο σύστημα καταγραφής της ποιότητας του αέρα και των επιπέδων ηχορύπανσης καθώς και τη λύση wifio™ CrowdSensing για την αποφυγή συνωστισμού στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στους πολίτες με τη μορφή πολυμεσικού περιεχομένου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας.

Για την επικοινωνία των αισθητήρων με την πλατφόρμα uiTOP™, η οποία έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από Έλληνες μηχανικούς της εταιρείας, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την Intracom Telecom ένα Δίκτυο LoRaWAN, το οποίο έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και άλλες εφαρμογές “Έξυπνης Πόλης” και θα αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αιγάλεω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + seventeen =