αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο «αθώο» app που κάνει καταγραφή ήχου και αποστολή σε χάκερ κάθε 15 λεπτά- Πρέπει να το διαγράψεις από το κινητό σου τώρα

Το «αθώο» app που κάνει καταγραφή ήχου και αποστολή σε χάκερ κάθε 15 λεπτά- Πρέπει να το διαγράψεις από το κινητό σου τώρα

Νέες πληροφορίες μαθαίνουμε για την δημοφιλή εφαρμογή με δεκάδες χιλιάδες λήψεις στο Google Play Store που πραγματοποιεί κρυφή εγγραφή ήχου κάθε 15 λεπτά και στέλνει τα αρχεία στον επιτιθέμενο. Πρόκειται για το iRecorder Screen Recorder.

Το iRecorder Screen Recorder βρισκόταν στο Google Play Store από τον Σεπτέμβριο του 2021 και είχε καταφέρει να περάσει τις 50.000 λήψεις. Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας της ESET Lukas Stefanko η εφαρμογή μπορούσε να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και να το χρησιμοποιεί για να κάνει εγγραφή ήχου. Επιπλέον, μπορούσε να συνδέει τη συσκευή σε server και να ανεβάζει τα δείγματα ήχου σε αυτόν.

Το iRecorder Screen Recorder είχε την ικανότητα να ανεβάζει ευαίσθητα αρχεία που εντόπιζε στη συσκευή του θύματος. Σύμφωνα με τον Stefanko, ο οποίος εγκατέστησε την εφαρμογή σε αρκετές συσκευές, το app έκανε εγγραφή ήχου για 1 λεπτό κάθε 15 λεπτά και έστελνε το αρχείο στον server. Οι εγγραφές δεν σταματούσαν ποτέ, με αποτέλεσμα και την αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας.

Αυτό το επικίνδυνο app έχει κατέβει από το Google Play Store, αλλά αν το έχεις περασμένο στη συσκευή σου πρέπει να το διαγράψεις άμεσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 6 =