αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο που άνοιξε το 1928, υπάρχει μέχρι και σήμερα και είναι ειδικό… στα σοκολατάκια

Το Αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο που άνοιξε το 1928, υπάρχει μέχρι και σήμερα και είναι ειδικό… στα σοκολατάκια

Αν ρωτήσετε κάποιον παλιό Αθηναίο να σας υποδείξει ένα σημείο στην πόλη που έχει συνδέσει το όνομά του με τα μικρά, λαχταριστά και άκρως δελεαστικά σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα προκαλώντας απολαυστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο, αυτό σίγουρα δεν θα είναι άλλο από το Αριστοκρατικόν.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που σε πείσμα των καιρών, επιμένει στην παράδοση, τιμώντας την παρακαταθήκη των προγόνων, εξελίσσοντάς τη, ταυτόχρονα, με σεβασμό και αγάπη προς τα επιτεύγματά τους.

Η ιστορία του μας γυρνάει πολύ πίσω στο χρόνο, σχεδόν έναν αιώνα πριν. Ο προπάππους του σημερινού ιδιοκτήτη, Παναγιώτης Καρράς, έφυγε από το χωριό Βασιλικό, του δήμου Πωγωνίου, στο νομό Ιωαννίνων, για να έρθει στην Αθήνα και να εργαστεί σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Ήταν το 1928 όταν αποφάσισε να ανοίξει του δικό του ζαχαροπλαστείο, στον αριθμό 2 της Βουκουρεστίου. Ήταν της «μόδας» τότε να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ονόματα και έτσι το βάφτισε «Αριστοκρατικόν».

Επρόκειτο για ένα τυπικό, αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με πάστες, τούρτες, σουδάκια, εκλεράκια και ό,τι άλλο έβρισκε κανείς σε ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο. Ωστόσο, ο παππούς Καρράς έβλεπε μπροστά και αφουγκραζόμενος τις επιθυμίες των Αθηναίων άρχισε να επικεντρώνεται στα σοκολατάκια, καταργώντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα γλυκά.

Στην αρχή οι κωδικοί στα μικρά σοκολατάκια μπουκίτσες ήταν 40-50 για να φτάσουν σήμερα τις περισσότερες από 200 διαφορετικές γεύσεις, που εναλλάσσονται αναλόγως με την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες της.

Όλα παρασκευάζονται καθημερινά στο χέρι (γι αυτό τόσο στο σχήμα, όσο και στη γεύση δεν θα βρείτε πανομοιότυπα) στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου στον Λυκαβηττό και διατίθενται στα καταστήματα (διαθέτει και στην Κηφισιά) πάντα ολόφρεσκα.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 3 =