αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο έκανε η Xiaomi: Έφτιαξε το πρώτο κινητό που είναι όλο οθόνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έκανε η Xiaomi: Έφτιαξε το πρώτο κινητό που είναι όλο οθόνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέτος έχουμε δει αρκετές εταιρείες να παρουσιάζουν συσκευές με έντονες καμπύλες και waterfall οθόνες. Η Xiaomi αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα και παρουσίασε το πρώτο all-screen body smartphone της αγοράς που ονομάζεται Xiaomi Mi MIX Alpha.

Εκτός από μεγάλες καμπύλες το Xiaomi Mi MIX Alpha έχει οθόνη που τυλίγεται γύρω από τη συσκευή επιτυγχάνοντας έτσι 180,6% αναλογία οθόνη προς σώμα. Η συσκευή έχει 2,15mm bezels στην πάνω και στην κάτω πλευρά με ένα camera strip στην πίσω όψη.

Οι πλευρές της οθόνης είναι pressure sensitive, τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης είναι touch, και στο ίδιο σημείο εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις. Η οθόνη όπως είναι αναμενόμενο έχει προηγμένη τεχνολογία απόρριψης αγγίγματος μεγάλης έκτασης.

Το strip της κάμερας του Xiaomi Mi MIX Alpha σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατασκευασμένο από ειδικό υλικό. Το πλαίσιο είναι από τιτάνιο, το σώμα είναι κεραμικό και οι κάμερες είναι προστατευμένες από ζαφειρένιο γυαλί.

Το Mi MIX Alpha έρχεται με τον Snapdragon 855+, 12GB μνήμη RAM και 512GB UFS 3.0 εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Κατά τα άλλα η συσκευή έχει μπαταρία 4.050mAh nano silicon negative, η οποία υποστηρίζει ενσύρματη γρήγορη φόρτιση 40W.

Η συσκευή δεν έχει selfie κάμερα διότι χάρη στη wrap round οθόνη τη θέση της παίρνουν οι “πίσω” κάμερες. Στα specs, η κύρια κάμερα του Mi MIX Alpha έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Samsung και είναι στα 108MP με τεχνολογία Tetracell και μέγεθος αισθητήρα 1/1.33”. Οι άλλες δύο κάμερες είναι μία 20MP ευρυγώνια με 117 μοίρες FoV και η άλλη είναι ένας 12MP τηλεφακός.

Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, η εταιρεία αναπτύσσει το Mi MIX Alpha εδώ και δύο χρόνια. Χρειάστηκε να ξοδέψει περίπου 500 εκατομμύρια Yuan ή 63 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά η τεχνολογία αυτή και το κόστος ανάπτυξης έχουν αντίκτυπο και στην τιμή. Το Xiaomi Mi MIX Alpha θα γίνει διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό κομματιών τον Δεκέμβριο και θα κοστίζει 19,999 Yuan ή 2.561€.

Πρόκειται για το πιο ακριβό τηλέφωνο στην ιστορία της Xiaomi με την τιμή του να ξεπερνά και το Samsung Galaxy Fold.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 17 =