αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο άγνωστο κρυπτονόμισμα που εκτοξεύτηκε… μετά την μετονομασία του Facebook

Το άγνωστο κρυπτονόμισμα που εκτοξεύτηκε… μετά την μετονομασία του Facebook

Η μανία για τα κρυπτονομίσματα καλά κρατεί. Τώρα έρχεται ένα άγνωστο κρυπτονόμισμα να επωφεληθεί από ενα τυχαίο γεγονός. Από την μετονομασία του Facebook σε Meta.

Πρόκειται για το Mana, το οποίο χρησιμοποιείται για αγοραπωλησίες ψηφιακής γης. Η τιμή του Mana εκτοξεύθηκε το Σάββατο στα επίπεδα ρεκόρ των 4,16 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο άνω του 400% μέσα σε λίγες ώρες. Σήμερα, βέβαια, έχει «μετριάσει» τα κέρδη στα 3,16 δολάρια.

Πώς εξηγείται, ωστόσο, αυτή η τόσο ραγδαία και απότομη άνοδος; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νέο λανσάρισμα του Facebook αναμένεται να μετατοπίσει το επίκεντρο από τα social media στην ψηφιακή πραγματικότητα, δηλαδή στο λεγόμενο metaverse, όπου οι χρήστες θα αλληλεπιδρούν ψηφιακά και θα ανταλλάζουν ψηφιακά αντικείμενα. 

Κατ’ επέκταση, ένα ψηφιακό ακίνητο, όπως αυτά που διαπραγματεύονται μέσω του Mana, θεωρείται ότι εντάσσονται στους ωφελημένους αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης τάσης. 

Το Mana, το οποίο ιδρύθηκε το 2017, αποτελεί το μέσο για την αγορά και την πώληση ψηφιακών ακινήτων, χρησιμοποιώντας ως βάση το blockchain του Ethereum, του Νο.2 κρυπτονομίσματος παγκοσμίως.  

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πέραν του Mana και άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία εστιάζουν στην ψηφιακή πραγματικότητα, θα ωφεληθούν του metaverse, ιδίως όσο αυτό γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 6 =