αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο «άγνωστο» κρυπτονόμισμα που έχει εκτοξευτεί κατά 13.000% από την αρχή του έτους

Το «άγνωστο» κρυπτονόμισμα που έχει εκτοξευτεί κατά 13.000% από την αρχή του έτους

Η τιμή του κρυπτονομίσματος Solana (sol) έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι το τρέχον έτος, καθώς η καινοτόμα τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον.

Το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε στο ιστορικό υψηλό των 214,36 δολαρίων το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Messari, σημειώνοντας άνοδο άνω του 13.200% σε σχέση με την τιμή του την 1η Ιανουαρίου 2021, οπότε βρισκόταν στα 1,61 δολάρια.

Η Solana, η καινοτόμος τεχνολογία της οποίας έχει προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει το ταχύτερο δίκτυο blockchain στον κόσμο. 

Σύμφωνα με τη “Λευκή Βίβλο” της Solana, το δίκτυό της μπορεί θεωρητικά να επεξεργαστεί 710.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο (TPS), χρησιμοποιώντας σύνδεση δικτύου 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο.

Ο Anatoly Yakovenko, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Solana, παρέχει σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο της εταιρείας ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα για το εύρος ζώνης του δικτύου blockchain της εταιρείας του.

“Στις τρέχουσες επαναλήψεις του Solana Testnet, ένα δίκτυο 200 διακριτών κόμβων υποστηρίζει συνεχή διεκπεραίωση άνω των 50.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο όταν εκτελείται με GPU”, αναφέρει.

“Η επίτευξη αυτού απαιτεί την εφαρμογή αρκετών βελτιστοποιήσεων και νέων τεχνολογιών, ενώ έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της χωρητικότητας του δικτύου που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα φάση ανάπτυξης του blockchain”, προσθέτει ο ιδρυτής της Solana.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =