αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤουρκία: Φόρος μόλις 1% στα τρόφιμα

Τουρκία: Φόρος μόλις 1% στα τρόφιμα

Ο υπουργός Οικονομικώντης Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπάτι αποκάλυψε το νέο οικονομικό πακέτο της Τουρκίας, σύμφωνα με το hurriyetdailynews.com.

O Νεμπάτι είπε ότι η Τουρκία στοχεύει να μειώσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας την παραγωγή και τις εξαγωγές. Μιλώντας στη συνεδρίαση του “Τουρκικού Μοντέλου Οικονομίας για τα Νέα Βήματα και τα Μέτρα Προώθησης του Πληθωρισμού”, ο Νεμπάτι ανακοίνωσε νέα μέτρα που στοχεύουν στο να πείσουν τα νοικοκυριά να φέρουν τα αποθέματα χρυσού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε μείωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στους φόρους που προστέθηκαν στις βασικές προμήθειες τροφίμων καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ο φόρος προστιθέμενης αξίας θα μειωθεί στο 1% από 8% στις αγορές τροφίμων. Η απόφασή του θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν είπε ότι, εκτός από τη φορολογική έκπτωση, η κυβέρνηση “αναμένει” από τις εταιρείες τροφίμων να μειώσουν τις τιμές τους κατά 7%. Είπε ότι αυτά τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στον πληθωρισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 14 =