αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤουρίστες έκαναν πάρτι (και όχι μόνο) σε Airbnb διαμέρισμα στο Ναύπλιο, οι ένοικοι πήγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν

Τουρίστες έκαναν πάρτι (και όχι μόνο) σε Airbnb διαμέρισμα στο Ναύπλιο, οι ένοικοι πήγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν

Η υπερβολική φασαρία (και όχι μόνο) που έκαναν οι τουρίστες σε Airbnb διαμέρισμα στο Ναύπλιο, οδήγησε τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας να κάνουν αίτηση ασφαλιστικών καλώντας την ιδιοκτήτρια να μην προβεί στο μέλλον σε παρόμοια χρήση του διαμερίσματος ως τουριστικό κατάλυμα, και να περιοριστεί στη χρήση του ως κατοικία. Το αποτέλεσμα; Το δικαστήριο τους δικαίωσε.

Για κάθε παράβαση του διατακτικού, θα επιβάλλεται ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση.

Το σκεπτικό της ετυμηγορίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο του Ναυπλίου, ενδέχεται να αποτελέσει «δεδικασμένο» για αντίστοιχες εκκρεμείς υποθέσεις, όπου ιδιοκτήτες ακινήτων αντιτίθενται στην ενοικίαση διαμερισμάτων τύπου Airbnb στις πολυκατοικίες που διαμένουν, λόγω των ενοχλήσεων, αλλά και ζητημάτων ασφάλειας που ανακύπτουν.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ένοικοι εδώ, η πισίνα της πολυκατοικίας ήταν μονίμως κατειλημμένη από τους τουρίστες, ενώ λόγω της αλόγιστης χρήσης αντηλιακού καταστράφηκε η ποιότητα του νερού, για την αντικατάσταση του οποίου (άδειασμα, καθαρισμός και ξαναγέμισμα της πισίνας) επιβαρύνθηκαν οικονομικά οι ένοικοι.

Παράλληλα, οι τουρίστες φαίνεται να έκαναν φασαρία, όχι μόνο μέσα στο διαμέρισμα, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου. Ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας. Σε αρκετές περιπτώσεις… τους έπαιρναν και τις θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως 10 άτομα αλλά οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =