αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤον Δεκέμβριο θα δούμε τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο στον κόσμο

Τον Δεκέμβριο θα δούμε τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο στον κόσμο

Οι πρώτοι σκληροί δίσκοι της Seagate με heat-assisted magnetic recording (HAMR) πρόκειται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τον χάρτη προϊόντων της εταιρείας, οι πρώτες μονάδες δίσκου HAMR θα περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σκληρού δίσκου στον κόσμο στα 20 TB, αναφέρει το TechRadar Pro και μπορούμε να περιμένουμε να το δούμε τον Δεκέμβριο. Ενώ είχαμε προηγουμένως ενημερωθεί ότι και οι δύο εκδόσεις 18TB και 20TB ήταν σε εξέλιξη, δεν είχε οριστεί επίσημη ημερομηνία.

Οι μονάδες δίσκου HAMR λειτουργούν καθώς ο σκληρός δίσκος θερμαίνει προσωρινά το υλικό του δίσκου, γεγονός που το καθιστά πιο δεκτικό στους μαγνητικούς μηχανισμούς που λειτουργούν μέσα στο σύστημα. Αυτό καθιστά απλούστερη την εγγραφή δεδομένων σε μικρότερες περιοχές του σκληρού δίσκου και αυξάνει την πυκνότητα δεδομένων.

Η σειρά Exos 20+ θα είναι συμβατή ως drop-in drives 3,5 ιντσών. Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, πρόκειται να απαιτούν λιγότερα από 12W. Θα διαθέτουν ταχύτητα 7200RPM με ταχύτητα ανάγνωσης / εγγραφής μεγαλύτερη από 261 MB/s. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά επί του παρόντος για την απόδοση του Exos 20 + όσον αφορά την τυχαία απόδοση ανάγνωσης και εγγραφής.

Αν και ο Exos 20+ είναι μια εντυπωσιακή κυκλοφορία από την εταιρεία, θα υπάρχουν επιπλέον σκληροί δίσκοι HAMR με μεγαλύτερες δυνατότητες στο μέλλον. Η Seagate δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την χωρητικότητα που θα έχουν αυτοί οι επερχόμενοι σκληροί δίσκοι.

Ορισμένοι πελάτες της Seagate φέρεται να έχουν ήδη τα χέρια τους και να δοκιμάζουν πρωτότυπα των δίσκων HAMR. Ωστόσο, αυτά δεν είναι 20TB που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο. Είναι πιθανό να υπάρξουν παραλήπτες του Exos 20+ μέχρι την περίοδο των εορτών, αλλά μέχρι στιγμής η Seagate δεν έχει επιβεβαιώσει μια ακριβή ημερομηνία που θα βρεθούν οι νέοι δίσκοι στα ράφια των καταστημάτων.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =