αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤον Δεκέμβρη ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει υπόγεια τούνελ- Τι κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα

Τον Δεκέμβρη ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει υπόγεια τούνελ- Τι κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα

Όταν στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι σκοπεύει να φτιάξει υπόγεια τούνελ για αυτοκίνητα, πολλοί νόμιζαν ότι αστειεύεται. Λίγο αργότερα, διαπιστώσαμε ότι ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX, μιλά σοβαρά και ετοιμάζει ένα ακόμα μεγάλο έργο.

Πλέον έχουμε ξεπεράσει τα μέσα Φεβρουαρίου. Ποια είναι, άραγε, η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε ότι αφορά το project μέχρι σήμερα; Ο Musk, όντως έχει ξεκινήσει το έργο και φαίνεται ότι το «τρέχει» σε φουλ ρυθμούς. Όπως μεταδίδει το Bloomberg σε ρεπορτάζ του, το domain BoringCompany.com, έχει ήδη κατοχυρωθεί από τον Musk. Ναι, έτσι θα λέγεται η νέα εταιρία του. Επίσης, ο γνωστός businessman έχει αναθέσει στον senior engineer της SpaceX, Steve Davis, την οργάνωση και εποπτεία του project. Όπως έχει τονίσει ο Musk, η Boring Company θα είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις Tesla και SpaceX.

Αυτή τη στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει να σκάβεται η πρώτη σήραγγα, με σημείο εκκίνησης το πάρκινγκ των γραφείων της SpaceX. Διευθυντής του λεγόμενου «demo tunnel» (εκεί θα γίνουν και οι πρώτες δοκιμές) έχει αναλάβει ο Shane Yanagisawa, ο οποίος έχει 25ετη εμπειρία σε έργα τέτοιου είδους. Την ίδια ώρα, ο Musk κανονίζει τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να λάβει άδεια για σκάψιμο και πέρα από το οικόπεδο που του ανήκει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα υπόγειο δίκτυο από τούνελ 30 επιπέδων. Στα οποία θα κινούνται αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες. Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Elon Musk αποφάσισε να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη ιδέα. Γιατί είχε… κολλήσει στην κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 1 =