αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤον γύρο του κόσμου κάνει η πρόθεση της Tesla να επενδύσει σε ελληνικά νησιά

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόθεση της Tesla να επενδύσει σε ελληνικά νησιά

Είναι ένα μεγάλο σχέδιο για το οποίο σας είχαμε μιλήσει εδώ στο It’s Possible από τις 8 Ιανουαρίου. Η Tesla έχει ήδη έτοιμο το πλάνο της και θέλει να επενδύσει σε ελληνικά νησιά, στο κομμάτι της ενέργειας. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες στελέχη του αμερικανικού κολοσσού βρέθηκαν στην χώρα μας. Και η σχετική συνάντηση έγινε τελικά με τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Τι συζητήθηκε εκεί: Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη στρατηγική απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα των νησιών της χώρας και κυρίως όσων δεν διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόθεση της Tesla να επενδύσει σε ελληνικά νησιά έφτασε μάλιστα μέχρι τα ξένα media. Το εξειδικευμένο αμερικανικό site electrek.co κάνει εκτενή αναφορά στα σχέδια του Elon Musk και της ομάδας του. Και όπως εξηγεί, η Tesla έχει εφαρμόσει ανάλογα ενεργειακά μοντέλα σε περιοχές όπως η Χαβάη και το Πουέρτο Ρίκο.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το πρώτο νησί στο οποίο θα γίνει το «πείραμα» φαίνεται να είναι η Λήμνος. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Tesla για την οποία συζητάμε, δεν εμπλέκεται το γραφείο που έχει ανοίξει η εταιρεία στον «Δημόκριτο», αντικείμενο του οποίου εξάλλου είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών για κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων.

https://electrek.co/wp-content/uploads/sites/3/2019/01/Screen-Shot-2019-01-13-at-10.38.39-PM.jpg?resize=1600,854

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =