αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤολμηρή κίνηση από το Pinterest: Καταργεί το «like button» του

Τολμηρή κίνηση από το Pinterest: Καταργεί το «like button» του

Το Pinterest δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο. Και θέλει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Έτσι η γνωστή πλατφόρμα προχωρά σε μια τολμηρή κίνηση και καταργεί το «like button» που διαθέτει. Σημειώνοντας ότι θέλει οι χρήστες να ασχολούνται περισσότερο με τα pins τους και όχι τις αντιδράσεις που αυτά προκαλούν. Η σημαντική αλλαγή θα γίνει σταδιακά ορατή σε όλους τους χρήστες.

Ωστόσο, ο βασικός στόχος του Pinterest μάλλον είναι άλλος: Θέλει να διαφοροποιηθεί ξεκάθαρα από άλλες πλατφόρμες, στις οποίες δεσπόζουν τα σχετικά buttons. Όπως το Facebook και το Twitter. Δεν είναι τυχαίο, ότι το Pinterest εμφανίζεται επίσης απέναντι… στις προσπάθειες του Facebook σχετικά με τα VR και AR.

«Ενώ άλλες εταιρίες ενθαρρύνουν τους ανθρώπους στον εικονικό κόσμο, εμείς θέλουμε όλοι να ζουν στον πραγματικό κόσμο» σημειώνει ένας εκπρόσωπος του Pinterest.

Μιλώντας στο Recode.net, το ίδιο στέλεχος ξεκαθαρίζει: «Να είστε ο εαυτό σας, και όχι η selfie σας». Όμως είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα πλάνα πίσω από όλα αυτά. Πολλοί εκτιμούν ότι το Pinterest σχεδιάζει να προχωρήσει στη Δημόσια Εγγραφή (IPO) του. Βλέποντας τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν π.χ. το Snapchat και το Twitter, τα οποία συγκρίνονται με το Facebook, θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Προς το κοινό και τους επενδυτές. Να δείξει με κάθε τρόπο, ότι το ίδιο δεν πρέπει να συγκρίνεται με το Facebook, αφού είναι ένα διαφορετικό project.

«Η πρώτη πρόκληση, είναι να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι το Pinterest δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Ben Silbermann (φωτο). Και σιγά, σιγά καταλαβαίνουμε τι εννοεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nineteen =