αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι χρειάζεται να κάνεις για να φτιάξεις μια εταιρία που θα πωληθεί προς 1 δισ. δολάρια: Εξηγεί ο άνθρωπος που το έκανε

Τι χρειάζεται να κάνεις για να φτιάξεις μια εταιρία που θα πωληθεί προς 1 δισ. δολάρια: Εξηγεί ο άνθρωπος που το έκανε

Για τον Michael Dubin έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε μαζί με έναν ακόμα συνεργάτη, την  Dollar Shave Club. Πρόκειται για μια καινοτόμο επιχείρηση, που σου στέλνει στην πόρτα σου αντρικά προϊόντα περιποίησης, λειτουργώντας με συνδρομητές που πληρώνουν ένα χρηματικό αντίτιμο κάθε μήνα.

Ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα το 2010. Και το 2012 «σήκωσαν» 1 εκατ. δολάρια για να λανσάρουν τη εταιρία. Τότε έβγαλαν και το βίντεο με τίτλο «Our Blades are Fucking Great». Το βίντεο έγινε viral και έφτασε τις 2 εκατ. προβολές στο Youtube. Σε 48 ώρες 12.000 νέα μέλη εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους. Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει. Το 2016 ο «γίγαντας» Unilever εξαγόρασε την εταιρία προς 1 δισ. δολάρια.

Ο Michael Dubin βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Inc. 5000 conference 2017. Και μίλησε για το πως έφτασε να αναπτύξει μια εταιρία που αξίζει 1 δισ. δολάρια.

«Ήμουν πάντα παθιασμένος με την τεχνική και την επιστήμη της οικοδόμησης brands», τόνισε ο CEO.

Και εξήγησε πως σε κάθε σημείο που ο πελάτης αλληλεπιδρά με την μάρκα σου, πρέπει να δείχνεις σε αυτόν ποιος είσαι. Ο Dubin συνδυάζει την εταιρική τακτική με την αίσθηση του τι ψάχνουν οι πελάτες του. Όπως λέει μάλιστα, οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν να είναι… ο Brand Pitt. Θέλουν να είναι ο εαυτός τους. Άρα όλο το μάρκετινγκ της εταιρίας, είναι εστιασμένο κυρίως στο πως ήδη είναι οι πελάτες. Δεν παρουσιάζεται κάτι μη ρεαλιστικό.

Όσο για το πως είναι να λαμβάνεις ένα τόσο μεγάλο ποσό, όπως το 1 δισ. δολάρια; «Είναι μια λίγο σουρεαλιστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Dubin. Ξεκαθαρίζοντας πάντως, ότι τώρα οι πόροι τους έχουν αυξηθεί. Το ίδιο και οι δυνατότητες τους. Ενώ η ελευθερία τους παραμένει στα ίδια επίπεδα, με τότε που ήταν ιδιωτική εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =