αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι συμβουλή θα έδινα στον νεαρό εαυτό μου; Να απολαύσει το ταξίδι»: Ο Tim Cook είπε μερικά ωραία πράγματα

«Τι συμβουλή θα έδινα στον νεαρό εαυτό μου; Να απολαύσει το ταξίδι»: Ο Tim Cook είπε μερικά ωραία πράγματα

«Γνωρίζοντας όλα όσα ξέρεις τώρα, ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες στον νεαρό εαυτό σου;». Αυτή ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Tim Cook, κατά τη διάρκεια της ομιλία του «Revolution: Apple Changing The World», μπροστά σε μαθητές. Και απάντησε ξεκάθαρα: «Θα έλεγα στον εαυτό μου να απολαύσει το ταξίδι».

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, και ο CEO της Apple συνέχισε: «Και ο πραγματικός σκοπός της ζωής – όλοι λένε “βρείτε τον σκοπό σας, βρείτε τον σκοπό σας, βρείτε τον σκοπό σας” – η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό. Και πρέπει όλοι να σταματήσουμε να ψάχνουμε. Ο σκοπός μας είναι να υπηρετούμε την ανθρωπότητα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τον εαυτό τους την λανθασμένη ερώτηση. Το ερώτημα που πρέπει να θέσουν είναι: Πώς πρέπει να υπηρετώ την ανθρωπότητα; Τι θα είναι το δώρο μου προς αυτή;».

Μάλιστα, εξήγησε ότι αυτό που θα προσφέρεις, δεν πρέπει να είναι χρήματα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Θα προσφέρεις τον εαυτό σου και το πάθος σου- ουσιαστικά θα προσφέρεις τον τρόπο για να κάνεις τον κόσμο και τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. Ο Cook παραδέχτηκε ότι άργησε να βρει τον σκοπό του. Μέχρι που μπήκε στην ζωή του η Apple, η οποία ήθελε να προσφέρει στην ανθρωπότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =