αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι σου συμβαίνει όταν έχεις ένα τοξικό άτομο στον κύκλο σου (χωρίς να το καταλάβεις)

Τι σου συμβαίνει όταν έχεις ένα τοξικό άτομο στον κύκλο σου (χωρίς να το καταλάβεις)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για τους τοξικούς ανθρώπους. Πρόκειται για άτομα που δεν σου λένε ότι είναι τοξικοί για σένα, αν μη τι άλλο, σου λένε ότι σε αγαπούν, θα είναι πάντα εκεί για σένα και ότι θέλουν μόνο το καλύτερο για σένα. Μέχρι που συνειδητοποιείς ότι η πηγή της τοξικότητας στη ζωή σου είναι ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι.

Αρχίζεις να παρατηρείς μικροπράγματα όπως ότι πέφτει η ενέργειά σου όταν είναι τριγύρω, χαλούν τη διάθεση σου, ή ξαφνικά χύνεις τον καφέ σου ή ξεχνάς το πορτοφόλι σου ή σκοντάφτεις και πέφτεις όταν αυτοί είναι γύρω σου και παρακολουθούν κάθε σου κίνηση.

Τώρα που το σκέφτεστε, μάλλον καταλαβαίνετε ποιοι είναι ή τουλάχιστον έχετε μια ιδέα για αυτό.

Αυτό που δεν συνειδητοποιείτε για αυτές τις τοξικές σχέσεις είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση. Θα μπορούσε να είναι ένας γονιός, ένας στενός φίλος, ένας συνάδελφος ή ο εργοδότης σου.

Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση εξάρτησης μαζί τους, ότι αν ήταν εντελώς στο χέρι σου, δεν θα επέλεγες να είναι στη ζωή σου, αλλά κατά κάποιον τρόπο είσαι «δεμένος». Νομίζεις ότι τους χρειάζεσαι. Είτε τους χρειάζεστε για οικονομική υποστήριξη, είτε για συναισθηματική υποστήριξη ή και για τα δύο, είστε σε αυτές τις σχέσεις επειδή πρέπει να το κάνετε, και όχι επειδή το θέλετε. Νομίζεις ότι αυτές οι σχέσεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Μερικές τοξικές σχέσεις μεταμφιέζονται σε υγιείς σχέσεις και μόνο όταν τις ξεκόψεις καταλαβαίνεις πόσο τοξικές ήταν πραγματικά.

Εδώ είναι το point λοιπόν: Να δεις ποιοι είναι οι τοξικοί άνθρωποι στον κύκλο σου. Και να κρατήσεις μια απόσταση από αυτούς. Έτσι θα δεις ότι θα φύγει και η αρνητικότητα. Και κάτι ακόμα: Η εξάλειψη των τοξικών σχέσεων δημιουργεί χώρο για υγιείς και δυνατές σχέσεις. Θα φέρεις μερικούς νέους ανθρώπου κοντά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + nineteen =