αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο σε αυτή τη δουλειά;»: Μια ερώτηση- παγίδα και πως να απαντήσεις σε μια job interview

«Τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο σε αυτή τη δουλειά;»: Μια ερώτηση- παγίδα και πως να απαντήσεις σε μια job interview

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη, είναι να είσαι έτοιμοι να απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν σχετίζονται μόνο με το βιογραφικό σου, αλλά με το τι σου αρέσει και τι όχι, πάνω στη δουλειά. Μια ερώτηση όπως «Τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο σε αυτή τη δουλειά», μπορεί να σε δυσκολέψει. Αλά πρέπει να απαντήσεις με ειλικρίνεια.

Στο πλαίσιο του «Glassdoor’s 50 Most Common Interview Questions series», η career coach, Aurora Meneghello, λέει ότι πρέπει να είσαι αυθεντικός. Μην έχεις στο μυαλό σου μόνο τι θέλει να ακούσει ο εργοδότης σου. Αν πεις την αλήθεια, θα μπορέσει να γίνει ένα καλό «πάντρεμα».

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τονίσεις όλα τα αρνητικά σε μια συνέντευξη. Χρειάζεται προσεκτική διατύπωση. «Βάλε τα βασικά συστατικά του κλάδου, σε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο. Και διάφορες λεπτομέρειες, σε αυτά που σου αρέσουν λιγότερο», σημειώνει η coach.

Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε στην εξυπηρέτηση πελατών, μπορείτε να πείτε ότι επιθυμείτε να κοινωνικοποιήσετε και να αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους, αλλά δεν σας αρέσει ένα μονότονο πρόγραμμα. Παρόλο που πολλές εργασίες εξυπηρέτησης πελατών ενδέχεται να απαιτήσουν να καλωσορίσετε τους πελάτες με το ίδιο μήνυμα, αυτή η απάντηση θα επιτρέψει επίσης στον διαχειριστή μίσθωσης σας να γνωρίζει ότι είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις και εργασίες που βρίσκονται εκτός του προγράμματος ρουτίνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =