αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνουμε όταν πάρουμε μία λάθος απόφαση: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Τι πρέπει να κάνουμε όταν πάρουμε μία λάθος απόφαση: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για το πως να παίρνουμε σωστές αποφάσεις στην καριέρα και στη ζωή μας γενικότερα. Αλλά τι γίνεται όταν πάρουμε μια λάθος απόφαση; Ποιο είναι το επόμενο βήμα και πως μπορούμε να ξεκολλήσουμε μία τέτοια κατάσταση;

«Καταρχάς, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η λάθος απόφαση είναι κάτι αναπόφευκτο. Θα πάρουμε λάθος αποφάσεις στη διάρκεια της ζωής μας. Είναι κάτι φυσιολογικό και μας βοηθάει. Πρέπει να δεχτούμε ότι η λάθος απόφαση είναι κομμάτι του παιχνιδιού», εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, μιλώντας στο It’s Possible.

Στην συνέχεια πρέπει να δούμε το πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. «Μια λάθος απόφαση μας βοηθά να δούμε τι δεν θέλουμε στη ζωή μας» λέει η Μ. Μισύρη. Χρειάζεται ψάξιμο.

«Είναι σαν να ψάχνεις το διαμάντι στα άχυρα. Για να βρεις το διαμάντι θα πρέπει να πιάσεις τα άχυρα και να τα μετακινήσεις. Αν δεν μετακινήσεις τα άχυρα δεν θα βρεις το διαμάντι».

Μόλις πάρουμε μια λάθος απόφαση είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε γιατί είναι λάθος. Τι είναι αυτό που δεν μας αρέσει. Τι κατάσταση δημιούργησε που δεν θέλουμε. «Αφου εντοπίσω αυτό που δεν θέλω, μπορώ πιο εύκολα να αρχίσω να επικεντρώνομαι για να βρω την απάντηση σε αυτό που θέλω», λέει.

Όταν, για παράδειγμα, μπαίνουμε σε μια δουλειά 9-5 και διαπιστώνουμε ότι δεν μας αρέσει, δεν γίνεται απλά να λέμε «δεν μου αρέσει, έκανα λάθος». Αυτό είναι μια αρχική διαπίστωση. Μετά; «Αφού εντοπίσεις τα πράγματα που δεν σου αρέσουν, η επόμενη κίνηση είναι να ψάξει για να βρεις μια δουλειά που περιλαμβάνει διαφορετικές συνθήκες. Τι θα ήθελα πραγματικά; Δεν μου αρέσει π.χ. να ξυπνάω πολύ πρωί. Θα ήθελα να δουλεύω απόγευμα. ‘Η θα ήθελα να δουλεύω ‘σε δικά μου ωράρια’. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείς τι είναι αυτό που θες, στη συνέχεια να προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα», λέει η coach.

Και όλα μπορούν να ξεκινήσουν από μια λάθος απόφαση. Το λάθος σου δίνει πολύτιμες πληροφορίες, για να καταλήξεις τελικά στο σωστό πλάνο. Και να χτίσεις τη ζωή που πραγματικά θέλεις. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη αυτή η διαδικασία εξελίσσεται συνεχώς. Αν το δεις έτσι, θα φτάσεις εκεί που θες ακόμα πιο γρήγορα» σημειώνει η Μ. Μισύρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =