αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι πρέπει να κάνεις στα 30s σου»: Ο Jack Ma είπε μερικά ωραία πράγματα στο World Economic Forum (BINTEO)

«Τι πρέπει να κάνεις στα 30s σου»: Ο Jack Ma είπε μερικά ωραία πράγματα στο World Economic Forum (BINTEO)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία έδωσε στο World Economic Forum, ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma. Σήμερα, μπορεί ο ίδιος να είναι ένας κορυφαίος επιχειρηματίας με τεράστια περιουσία, αλλά ξεκίνησε την διαδρομή του από ένα φτωχό χωρίο της Κίνας, πριν αρκετά χρόνια. Ο ίδιος έδωσε ένα «χρονοδιάγραμμα» για το πως πρέπει να κινηθεί κάποιος στη ζωή του. Όταν είσαι μεταξύ 20 και 30 ετών, είναι πιο σωστό να ακολουθήσεις ένα καλό αφεντικό για να μάθεις πράγματα, σημείωσε.

«Όταν είσαι μεταξύ 30 και 40 ετών, αν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, απλά κάνε το», τόνισε ο Jack Ma.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, σε εκείνη τη φάση της ζωή σου έχεις αντοχές και περιθώρια, ακόμα και στο να αποτύχεις. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας, αυτά τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να εστιάσεις μόνο σε πράγματα που είσαι καλός. Μεταξύ 50 και 60, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο έτσι ώστε να μεταφέρεις τις γνώσεις σου στην επόμενη γενιά. Ενώ όταν είσαι 60+ πρέπει να περνάς χρόνο με τα εγγόνια σου.

Τα 30 είναι η μεγάλη αφετηρία, σύμφωνα με τον Jack Ma. Yπενθύμισε ότι ο ίδιος ξεκίνησε χωρίς χρήματα, χωρίς τεχνολογία και έχοντας αποτύχει σε σχεδόν όλες τις εξετάσεις που είχε συμμετάσχει. Αλλά είχε ένα χαρακτηριστικό: Έβλεπε το μέλλον. «Έβλεπα τι θα γίνει μετά από 10 χρόνια, έτσι προετοιμαζόμουν για αυτό», είπε. «Αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος αύριο, είναι αδύνατο. Αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος τον επόμενο χρόνο, είναι αδύνατο. Αλλά αν θέλει να νικήσεις 10 χρόνια αργότερα, έχεις την ευκαιρία», κατέληξε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 5 =