αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι πρέπει να κάνεις αν υπερθερμαίνεται το iPhone σου μέσα στον καύσωνα

Τι πρέπει να κάνεις αν υπερθερμαίνεται το iPhone σου μέσα στον καύσωνα

Ο καύσωνας είναι εδώ με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές μπορεί να αγγίξει και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη επηρεάζει άπαντες αλλά και τα κινητά. Τι μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι των iPhones για να τα προστατέψουν;

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, είναι πιθανό, αν αφήσετε το iPhone σας στον ήλιο να σας εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που θα σας λέει ότι θα πρέπει, με κάποιο τρόπο, να κατεβάσετε τη θερμοκρασία του, πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Σε ποια θερμοκρασία λειτουργεί σωστά το iPhone

Σύμφωνα με την Apple η εύρυθμη λειτουργία των iPhones εξασφαλίζεται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Σε χαμηλότερες ή υψηλότερες θερμοκρασίας μπορεί η συμπεριφορά του iPhone κινητού να αλλάξει, προκειμένου να αυτό-ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το iPhone σας υπερθερμαίνεται;

Οταν το iPhone σας λειτουργεί σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου επηρεάζεται η διάρκεια της μπαταρίας του.
Στην ιστοσελίδα της Apple, αναφέρεται: «Η χρήση μιας συσκευής iOS σε πολύ θερμές συνθήκες μπορεί να μειώσει μόνιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Η σμίκρυνση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας γίνεται σε μια προσπάθεια να προστατευτούν εξωτερικά εξαρτήματα του κινητού και να αποτραπεί η υπερθέρμανση της συσκευής.

Αλλες αλλαγές που μπορεί να παρατηρήσετε περιλαμβάνουν αργή φόρτιση, σκοτείνιασμα της οθόνης και αποδυνάμωση του σήματος. Επίσης, μπορεί να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας το φλας και να επιβραδυνθεί η απόδοση σε εφαρμογές με γραφικά. Αν εκείνη την ώρα, μάλιστα, χρησιμοποιείτε το iPhone σας μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη σας το εξής μήνημα: «Θερμοκρασία: Το iPhone σας χρειάζεται να κατεβάσει τη θερμοκρασία του».

iphone-minima-gia-iperthermansi.jpg

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone σας;

Εάν δείτε την οθόνη το προειδοποιητικό μήνυμα για τη θερμοκρασία του, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να «παγώσετε» το iPhone σας.

Η Apple εξηγεί: «Για να συνεχίσετε τη χρήση της συσκευής σας το συντομότερο δυνατόν, απενεργοποιήστε την, μετακινήστε την σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον και αφήστε το να κρυώσει».

Άλλοι τρόποι για να κατεβάσετε τη θερμοκρασία στο iPhone σας είναι οι εξής:

  • Αποσυνδέστε το iPhone σας από τυχόν γκάτζετ
  • Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, καθώς αυτό θα μειώσει το φόρτο εργασίας του iPhone σας
  • Αποφύγετε να φορτίζετε το iPhone σας μέχρι να κατεβάσει τη θερμοκρασία του.
  • Βγάλτε τη θήκη του κινητού σας.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + thirteen =